Brood: "Vertrouwen krijg je alleen als je wedstrijden gaat winnen"

19 april 2019, 15:45

Ruud Brood beseft dat de situatie bij NAC Breda uitermate nijpend is. De hekkensluiter heeft een sterke eindsprint nodig om directe degradatie af te wenden en is dan ook nog afhankelijk van de resultaten van de directe concurrenten. Zondag is Fortuna Sittard de eerste van de vier laatste tegenstanders.

In de vorige speelronde had het eigenlijk moeten gebeuren voor NAC. De dolende Brabantse club nam het in eigen huis op tegen directe concurrent FC Emmen, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. NAC kwam zelfs goed weg met een remise, want de gelijkmaker van Erik Palmer-Brown viel slechts een paar minuten voor tijd. "De punten wilden we in eigen huis houden, maar dat is niet goed gegaan. Dan is de teleurstelling aanwezig", blikt Brood kort terug op de vorige wedstrijd. Onder de opvolger van Mitchell van der Gaag pakte NAC nog maar één punt in twee wedstrijden.

Zondag speelt NAC in Sittard de volgende alles-of-niets-wedstrijd. "Ik denk dat beide teams de winst goed kunnen gebruiken. Voor ons is het elke week punten sprokkelen", aldus Brood, die een dynamische wedstrijd verwacht. Lukt het NAC komend weekend wéér niet te winnen, dan komt directe degradatie heel dichtbij. "Natuurlijk moet je erin blijven geloven. Het vertrouwen krijg je alleen als je wedstrijden gaat winnen."

Lees ook: Eijer noemt duel met NAC Breda de 'wedstrijd van de waarheid'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen