PEC Zwolle hoopt nog wat stapjes te maken op de ranglijst

19 april 2019, 16:56

Met nog vier speelrondes te gaan is PEC Zwolle zo goed als uitgespeeld. De club heeft zich onder trainer Jaap Stam veilig gespeeld en gaat zich ook niet plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Zonder Thomas Lam - hij heeft middenvoetsbeentje gebroken - willen de Zwollenaren het seizoen wel goed afsluiten.

Stam geeft in gesprek met De Stentor punten te willen pakken 'om misschien nog wat stapjes te maken op de ranglijst. PEC Zwolle bezet met 35 punten de twaalfde plaats in de Eredivisie. "Dat is wel onze intentie: veel punten pakken", aldus de coach, die bezig is aan zijn laatste weken in dienst van de Zwollenaren. Stam maakt immers komende zomer de overstap naar Feyenoord, waar hij de opvolger wordt van Giovanni van Bronckhorst.

Younes Namli was in aanloop naar het duel van zaterdag tegen Vitesse een twijfelgeval, maar is er gewoon bij. In tegenstelling tot Lam, die dit seizoen niet meer in actie komt. "In zijn manier van verdedigen kan hij een ratje zijn, in de goede zin van het woord. Ook qua opbouw en scorend vermogen is het een aderlating dat hij is weggevallen", baalt Stam.

De verwachting is dat Bram van Polen de geblesseerde Lam komende zaterdag vervangt. Sepp van den Berg, die ook centraal achterin kan spelen, ontbrak donderdag op de training, maar was vrijdag weer van de partij. "Sepp zit in een belangrijke periode op school, met examens die eraan komen. Dus hij had even tijd nodig voor zijn studie."

Lees ook: Vitesse smacht naar zege: "Komende tijd staat veel op het spel"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen