Gisteren gemist: Heracles wint van Heerenveen, Memphis scoort

20 april 2019, 00:30   Bijgewerkt: 19 april 2019, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 18 april.

Heracles wint en doet goede zaken in strijd om play-offticket

Heracles Almelo heeft goede zaken gedaan in de strijd om een play-offticket voor Europees voetbal. Enigszins tegen de verhoudingen in won het vrijdagavond in het eigen Polman Stadion met 2-1 van sc Heerenveen. Twee strafschoppen zorgden voor een 1-1 tussenstand bij rust, maar in de tweede helft maakte clubtopscorer Adrian Dalmau de winnende treffer voor de ploeg uit Almelo.

Memphis krijgt kans als spits en wijst Lyon de weg

Olympique Lyon heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Voor eigen publiek won de Franse club van Memphis Depay en Kenny Tete met 2-1 van middenmoter Angers. Memphis startte op zijn favoriete positie en beloonde het vertrouwen van trainer Bruno Genesio door het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen.

Sparta stelt feestje Twente uit, bizar duel in Waalwijk

FC Twente moet het kampioenschap in de Eerste Divisie in ieder geval nog uitstellen tot maandagmiddag. De Tukkers kwamen zelf niet in actie, maar konden vrijdagavond toch kampioen worden als Sparta Rotterdam thuis zou verliezen van Helmond Sport. De ploeg van Henk Fraser voorkwam dit door een simpele 3-1 zege op laagvlieger Helmond Sport. Twente kan op tweede paasdag alsnog met de schaal in de handen staan als het thuis wint van Jong AZ.

Keizer boekt met Sporting Portugal achtste zege op rij

Het Sporting Portugal van Marcel Keizer blijft maar winnen. De Portugese formatie is al bijna twee maanden foutloos en boekte vrijdagavond de achtste zege op rij. Door een doelpunt van Luiz Phellype werd laagvlieger Nacional met 0-1 verslagen.

Van den Berg wéér geschorst: "Ik pleit voor een ander kaartbeleid"

Joey van den Berg boekte vrijdagavond met NEC tegen FC Volendam een belangrijke zege (2-3) in de strijd om een play-offticket, maar pakte in de slotfase wel weer een gele kaart. Het was alweer zijn tiende gele prent van het seizoen, waardoor hij tegen RKC Waalwijk wéér geschorst is. "Lekker systeem dit", lacht hij als een boer met kiespijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen