Onana hoopt dat ook andere sterkhouders bij Ajax blijven

20 april 2019, 09:56

André Onana tekende vorige maand tot medio 2022 bij en hoopt dat andere Ajax-spelers zijn voorbeeld volgen. De 23-jarige doelman uit Kameroen kende veel belangstelling uit het buitenland, maar zijn goede band met technisch directeur Marc Overmars hield hem nog een jaar in Amsterdam.

Dat vertelt de doelverdediger in gesprek met de NOS. "Hij vroeg me te blijven", aldus Onana over Overmars. "We hebben een fantastische relatie. Hij kwam naar FC Barcelona om me naar Ajax te halen." Dat was in 2015, toen de Afrikaan overkwam van de Catalaanse jeugdploegen om aan te sluiten bij Jong Ajax.

De rest is bekend. Met Onana op doel reikte Ajax in 2017 tot de finale van de Europa League en twee jaar later staat de doelman met de Amsterdammers in de halve finale van de Champions League. Die prestaties en het risico om bij een grotere club op de bank te belanden, waren voor Onana's nieuwe verbintenis van doorslaggevende waarde. "Als ik speel, krijg ik meer opties. Om naar een grote club te kunnen moet ik blijven spelen."

Onana blijft dus, maar het is maar de vraag wat Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek doen. Onana dwingt ze niet, maar hoopt wel dat er een aantal blijven. "Als ze gaan, ben ik blij voor hen als ze een goede keuze maken. En als ze blijven, doen we hetzelfde als dit jaar. Strijden om alles. Ik respecteer ieders beslissing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen