Bayern dankt Klaassen, ook zege voor Bosz en Leverkusen

20 april 2019, 17:35   Bijgewerkt: 20 april 2019, 20:35

Met de hakken over de sloot heeft Bayern München zaterdag de drie punten gepakt in de Bundesliga. Het stugge Werder Bremen werd zaterdag moeizaam met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt werd gemaakt door Nicklas Süle, die via de ongelukkige Davy Klaassen scoorde. Ondertussen was er voor Peter Bosz weer succes met een nieuwe overwinning.

Bayern München - Werder Bremen 1-0

Zoals verwacht had Bayern München de overmacht in de Bundesliga-wedstrijd en kreeg het de meeste en de grootste kansen. Toch lukte het niet eenvoudig om Werder op de knieën te krijgen. De middenmoter was al twaalf duels op rij ongeslagen en liet zich ook bij de koploper niet afslachten. Toen Werder-verdediger Milos Veljkovic een kwartier na rust zijn tweede gele kaart kreeg, werd de druk op Werder wel heel groot. In de 75ste minuut viel het doelpunt waar Bayern zo naar snakte. Nicklas Süle schoot van afstand en omdat Davy Klaassen de bal aanraakte, werd het schot tot doelpunt gepromoveerd. Dat maakte het verschil in de wedstrijd. Bayern München heeft nu weer vier punten meer dan achtervolger Borussia Dortmund.

Bayer Leverkusen - 1. FC Nürnberg 2-0

Peter Bosz heeft het enigszins op de rit gekregen bij Bayer Leverkusen. De ploeg is zaterdag van de achtste naar de zesde plaats gestegen dankzij de tweede zege op rij. 1. FC Nürnberg, dat zeventiende staat, werd met 2-0 verslagen. Leon Bailey viel in de eerste helft uit, maar dat pakte niet slecht uit voor de thuisploeg. Zijn vervanger Lucas Alario deed het namelijk heel goed. Hij maakte in de 61ste minuut de 1-0 en leverde vervolgens ook de assist op de 2-0 van Kevin Volland in de slotfase. Dat doelpunt kwam tot stand na een snelle counter. Nürnberg was drie duels op rij ongeslagen, maar heeft nu dus weer eens verloren.

FC Augsburg - VfB Stuttgart 6-0

FC Augsburg heeft zaterdag verder afstand genomen van de onderste regionen in de Bundesliga.  De club verkeerde lange tijd in degradatiezorgen, maar kan inmiddels rustiger de laatste speelrondes in gaan. Zaterdag werd op klinkende wijze met 6-0 gewonnen van VfB Stuttgart, dat zestiende staat. Al bij rust stond er een 4-0 voorsprong op het bord, waarna de score na de pauze nog hoger opliep. Bij de thuisploeg stond Jeffrey Gouweleeuw in de basis. Augsburg staat veertiende.

Overige uitslag:

FSV Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen