Juventus komt achter, maar pakt achtste landstitel op rij

20 april 2019, 20:02   Bijgewerkt: 20 april 2019, 20:34

Kort na de dramatische verliesbeurt tegen Ajax in de Champions League, heeft Juventus toch een klein feestje kunnen vieren. De grootmacht uit Turijn is er in geslaagd om de titel in de Serie A te pakken. Thuis tegen nummer tien Fiorentina kwam het team wel op achterstand, maar ondanks dat werd er met 2-1 gewonnen. Daardoor is het landskampioenschap een feit.

De nederlaag tegen Ajax in de Champions League hakte er flink in bij de koploper van Italië, die zich snel moest oplappen voor de kampioenswedstrijd van zaterdag. Het publiek van Juventus schrok zich echter een hoedje toen het weer mis leek te gaan. Na zes minuten schoot Nikola Milenkovi? namelijk de 0-1 voor Fiorentina tegen de touwen. Hij was alert en schoof van dichtbij een rebound in het doel.

Dat was een nieuwe dreun voor Juventus, dat na de openingsgoal zwijnde. Fiorentina kreeg namelijk nog enkele mogelijkheden, maar benutte die niet. Juventus liet zich niet kennen en knokte zich terug in de wedstrijd. Uit een corner van Miralem Pjanic kopte Alex Sandro in de 37ste minuut binnen in de korte hoek. Het sprankelde nog altijd niet bepaald bij Juventus, maar toch won het team van Massimiliano Allegri. Een eigen doelpunt van Germán Alejo Pezzella kort na de pauze was voldoende voor de zege. Cristiano Ronaldo stond in de basis, maar kon zijn stempel niet drukken. Dat gold ditmaal ook voor invaller Moise Kean.

Juventus pakt daarmee voor het achtste jaar op rij de Scudetto en heeft zich dus goed hersteld van de nederlagen tegen SPAL 1907 en Ajax. Toch zal het geen reden zijn voor krankzinnig groot feest in Turijn, aangezien de Champions League-bokaal het grote doel was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen