De Graafschap zet rechtstreekse handhaving uit het hoofd

21 april 2019, 10:13

Henk de Jong heeft rechtstreekse handhaving met De Graafschap uit zijn hoofd gezet. Behalve dat zijn ploeg verloor bij VVV-Venlo (4-1), won concurrent FC Emmen van FC Utrecht (2-0). "We moeten nu naar NAC Breda kijken", toont De Jong zich realistisch.

De Graafschap staat drie wedstrijden voor het einde vijf punten achter de veilige plekken, het verschil met hekkensluiter NAC is slechts vier punten. Bovendien komen de Bredanaars zondagmiddag nog in actie tegen Fortuna Sittard. "Wij moeten wegblijven van de laatste plaats. Dat is het enige wat nu telt", zegt De Jong tegen De Gelderlander.

Tot voor kort hoopte De Graafschap juist directe degradatie te ontlopen. Maar in Venlo zakte het niveau van de Superboeren ver weg. "We gaven de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Ik dacht dat we die fase achter ons hadden gelaten", aldus De Jong. "Daar is niet tegen te voetballen. We lieten ons afslachten. Ik zag deze terugval totaal niet aankomen. Er sloop weer angst in de ploeg."

Van tevoren wist De Graafschap al dat Emmen had gewonnen van Utrecht. "Ik had het gevoel dat we te veel met de uitslag van Emmen bezig waren. Deze klap moeten we snel verwerken, want dinsdag moeten we er weer staan. Hoe ik mijn ploeg weer ga opladen? Dat weet ik nu nog niet. Daar ga ik even rustig over nadenken."

De Graafschap speelt dinsdag thuis tegen FC Emmen, daarna volgt het uitduel met Vitesse en sluiten de Doetinchemmers de competitie thuis af tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen