Spoorboekje: kampioensduel FC Twente, Chelsea en ErediVisie

22 april 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 22 april.

Specials

ErediVisie

Door de zeges van Ajax en PSV blijft de titelstrijd in de Eredivisie razend spannend, al ging het beide teams minder gemakkelijk af dan gepland. In de strijd daarachter rekende Feyenoord af met AZ en onderin deden FC Emmen en Fortuna Sittard geweldige zaken. In onze wekelijkse rubriek ErediVisie komt alles aan bod.

Wedstrijden

FC Twente - Jong AZ (14.30 uur)

Nog slechts drie punten heeft FC Twente nodig om de terugkeer naar de Eredivisie binnen een jaar te realiseren. Op papier mag Jong AZ geen probleem vormen, maar op het beladen duel zal ongetwijeld een hele hoop druk liggen. Bijna een jaar naar de degradatie kunnen de Tukkers terugkeren in de Eredivisie. De eerste ontmoeting resulteerde op een maandagavond in november in een krappe 1-2 zege voor Twente: lukt dat nu weer?

Napoli - Atalanta (19.00 uur)

Door het avontuur in de Europa League komt Napoli pas op maandag in actie, maar geen onbelangrijke wedstrijd. Als de ploeg van Carlo Ancelotti een rustig slotstuk van de competitie wil spelen, moet het in elk geval niet verliezen van Atalanta Bergamo. Anders zou zelfs de tweede plaats in de Serie A nog in gevaar kunnen komen. Maar Atalanta is een van de positieve verrassingen dit seizoen, dus makkelijk wordt het niet. 

Chelsea - Burnley (21.00 uur)

Ook Chelsea komt door het Europa League-duel pas maandagavond in actie en ook voor de ploeg van Maurizio Sarri is het een belangrijke wedstrijd in de strijd om een Champions League-ticket. Manchester United verloor, dus kunnen The Blues uitlopen en de vierde stek weer overnemen van Arsenal - dat eveneens onderuit ging. Maar ook Burnley is niet de meest zwakke ploeg van de Premier League...

Voetbal op tv

14.30 uur: Keuken Kampioen Divisie, FOX - schakelkanaal Eerste Divisie

14.30 uur: Antwerp - Club Brugge, Ziggo Sport - live verslag uit Jupiler Pro League

19.00 uur: Napoli - Atalanta, Ziggo Sport - live verslag uit Serie A

20.25 uur: VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 4 - live verslag uit Bundesliga

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica - talkshow

21.00 uur: Chelsea - Burnley, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

22.00 uur: Natafelen met Kees, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen