Dit gebeurde in het veelbewogen kampioensjaar van FC Twente

22 april 2019 – Het ging met vallen en opstaan, maar FC Twente is terug in de Eredivisie. Een gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) was vanmiddag door de nederlaag van concurrent Sparta bij Jong PSV (2-0) voldoende voor de titel in de Eerste Divisie. Zo brengt Twente een veelbewogen seizoen alsnog tot een goed einde: van bijna een faillissement tot een kampioensfeest.

Dit gebeurde in het veelbewogen kampioensjaar van FC Twente

2 juni: Van Leeuwen nieuwe technisch directeur
Verantwoordelijk voor de kampioensselectie van Twente is Ted van Leeuwen. Hij trekt in de zomer een blik met voornamelijk onbekende spelers open. Zo komen Ulrich Bapoh (VfL Bochum), Matthew Smith (Manchester City) Aitor Cantalapiedra (Sevilla), Rafik Zekhini (Fiorentina), Javier Espinosa (Levante) en Ricardinho (Oxford United) naar de Grolsch Veste. Bekendere namen die tekenen in Enschede waren Xandro Schenk, Wout Brama en Tim Hölscher.

6 juli: faillissement moet voorkomen worden
Het voortbestaan van Twente is serieus in het geding. Volgens de raad van commissarissen (rvc) heeft de club 21 miljoen euro om in leven te blijven. Veertien miljoen euro moet komen van investeerders, voor het overige deel kijkt Twente naar de gemeente Enschede.

14 juli: slechts 12 selectiespelers
Ondertussen deelt trainer Marino Pusic zijn sportieve zorgen. Een maand voor de competitiestart tegen Sparta heeft hij slechts twaalf selectiespelers tot zijn beschikking. Uiteraard heeft dat te maken met de donkere wolken die boven Enschede hangen. Halverwege juli zijn Brama, Bapoh, Smith en Hölscher de enige aanwinsten voor Twente. "Onze huidige staat past niet bij de status van een grote club als FC Twente", doet Pusic zijn beklag.

17 juli: gemeente akkoord, faillissement voorkomen
Tot grote opluchting van Twente keurt gemeente Enschede het financiële herstelplan goed en wordt daarmee een faillissement voor de komende twee seizoenen afgewend. Door hulp van de gemeente en een miljoeneninjectie van investeerders, blijft Twente bestaan. Aanvankelijk eisen de helpende investeerders dat de gemeente een extra garantstelling van zeven miljoen euro afgeeft. Daar blijkt geen politiek draagvlak voor. Uiteindelijk laten de sponsoren de extra garantstelling dan ook vallen.

17 juli: einde transfersoap Schenk
Xandro Schenk baart opzien met zijn vertrek naar Twente. In juni presenteert Sparta hem als aanwinst, maar een dag later wil hij naar Twente. En zo geschiedde. Een welles-nietes-spelletje tussen Twente en Schenk enerzijds en Sparta anderzijds voltrekt zich. Volgens de Rotterdammers, bij monde van technisch directeur Henk van Stee, laat Twente het hoofd van Schenk op hol slaan. Schenk beticht Van Stee op zijn beurt van het vertellen van leugens. Een hoop heisa over een speler die nog geen zeshonderd minuten speelde.

13 augustus: 19.100 verkochte seizoenskaarten
Hoe moeilijker de tijden, hoe groter de steun. Twente verkoop meer seizoenskaarten dan een jaar geleden. Vier dagen voor de start van de Eerste Divisie staat de teller al op 19.100 verkochte seizoenskaarten. Een jaar eerder gingen er 18.100 over de toonbank. 'Een krachtig signaal van de achterban die FC Twente ook in de Eerste Divisie steunt', is Twente terecht trots.

27 augustus: directeur Velderman vertrekt
Als enkele zwaarwegende financiële dossiers zijn afgerond, vertrekt Erik Velderman als algemeen directeur van Twente. Velderman speelde een belangrijke rol in het financiële en operationele herstel van de club. Velderman was na de degradatie ook genoodzaakt om flink te bezuinigen en personeel te ontslaan.

4 september: Drommel mag niet keepen van KNVB
Twente krijgt in de Eerste Divisie te maken met het fenomeen competitievoetbal tijdens interlandperiode. Joël Drommel wordt opgeroepen bij Jong Oranje, maar de doelman speelt liever voor zijn club. Daarom verlaat hij het trainingskamp van Jong Oranje. Drommel denkt te kunnen spelen tegen TOP Oss en FC Dordrecht, maar de KNVB bepaalt anders. De bond verbiedt Drommel in actie te komen.

19 november: nieuwe financieel directeur
Een nieuw gezicht in de Twente-directie: Martijn Hoogstoevenbeld wordt financieel en operationeel directeur. Hij moet een stevig fundament leggen voor de toekomst. Hoogstoevenbeld gaat vanaf 1 december aan de slag.

5 december: Pusic komt onder vuur te liggen
De resultaten van Twente vallen tegen. Van de laatste vier wedstrijden verliest het elftal van Pusic er drie. Ook de ranglijst geeft reden tot zorgen. Twente staat vijfde met vier punten achterstand op koploper FC Den Bosch. Daarom is het niet gek dat de druk op Pusic toeneemt. De Telegraaf schrijft dat de oefenmeester zelfs serieus onder vuur ligt.

11 december: directie compleet, Van der Kraan nieuwe directeur
De nieuwe directie van Twente is compleet als Paul van der Kraan aangesteld wordt als algemeen directeur. Samen met Martijn Hoogstoevenbeld (financieel en operationeel directeur) en Ted van Leeuwen (technisch directeur) zet Van de Kraan de lijnen uit. De nieuwe Twente-baas komt over van FC Den Bosch, op dat moment de koploper in de Eerste Divisie.

21 december: duizenden euro's verschuldigd aan Hake en (oud-) spelers
(Oud-) spelers en voormalig trainer René Hake krijgen geld van Twente. De arbitragecommissie van de KNVB oordeelt dat de Tukkers ten onrechte salaris hebben ingehouden. Dit heeft allemaal te maken met een nieuwe makelaarstax van de Belastingdienst in combinatie met zaakwaarnemers. Volgens de Belastingdienst doen makelaars meer dan arbeidsbemiddeling en wordt dat beoordeeld als loon in natura voor de speler of trainer. Hier moet men loonbelasting over betalen. Iedere club betaalt deze extra kosten zelf, op Twente na. Daarom spannen Hake en negen spelers met succes een zaak aan. Twente moet Hake 4,6 duizend euro betalen, Danny Holla krijgt zelfs 8,8 duizend euro. Ook moet Twente samen nog zo'n negentienduizend euro betalen aan Richard Jensen (1,1) Fredrik Jensen (2,0) , Nick Hengelman (1,0), Jari Oosterwijk (2,3), Jorn Brondeel (2,9), Jeroen van der Lely (3,1), Jelle van der Heyden (2,1) en Peet Bijen (3,9)

31 januari: Pusic manoeuvreert Twente in underdogrol
Het is Deadline Day als Twente inmiddels bovenaan staat en zich tussentijds versterkt heeft met Fred Friday en Mo Hamdaoui. Toch schikt Pusic zich in de rol van de underdog. Hij vindt dat de Tukkers niet de grootste titelkandidaat zijn. Pusic herinnert eraan waar Twente vandaan komt. FC Den Bosch en Sparta gelden voor hem als dé kampioenskandidaten.

18 februari: acht punten voorsprong
Underdog of niet, Twente blijft maar doorstomen in de competitie. Zonder goed te spelen, dat wel. Tegelijkertijd morst de concurrentie punt na punt en wordt de voorsprong alsmaar groter. Het gat met achtervolger FC Den Bosch, dat hopeloos uit vorm is, bedraagt acht punten. De laatste nederlaag van Twente dateert alweer van 30 november, toen Jong Ajax met 2-5 won in de Grolsch Veste. Achteraf lijkt dit pak slaag de wake-up call voor Twente te zijn geweest.

27 februari: Twente kreeg bijna negen punten in mindering
FC Twente hing eerder dit seizoen een straf van negen punten in mindering boven het hoofd. Dat blijkt eind februari, als de Tukkers een voorsprong van elf punten hebben op de concurrentie. In september voldeed Twente nog niet aan de financiële eisen van de KNVB. De bond dreigde met een puntenstraf, maar een extra borgstelling van sponsor Reggeborgh van 4,4 miljoen euro voorkwam dat.

9 april: Twente definitief uit nood
Het beste nieuws voor Twente dit seizoen: de gemeente besluit vijf miljoen van de in totaal geleende zeventien miljoen euro kwijt te schelden. Daarmee is de toekomst gewaarborgd. Naast het kwijtschelden van de lening, wordt ook over negen miljoen euro geen rente en aflossing meer gevraagd door de club. Ook ABN Amro besluit 4,5 miljoen (van de 5,5 miloen lening) kwijt te schelden. Daarmee verbetert de vermogenspositie flink. Het akkoord kent ook een aantal voorwaarden: zo moet de jeugd en het vrouwenteam uiterlijk in 2027 ook weer in Enschede voetballen en moet er minimaal vier ton beschikbaar blijven voor het damestak van FC Twente. Ook stelt de club 1965 kaarten per seizoen beschikbaar voor de minima-gezinnen in Enschede. Wel houdt Twente een forse schuld. In totaal is er nog een vreemd vermogen van zo'n dertig miljoen euro, waardoor het financiële beleid ook de komende jaren nog sober zal moeten blijven.

13 april: Pusic boos op media
Opeens verliest FC Twente twee keer op rij, maar daar komt op 13 april tegen Telstar een einde aan (1-0). Reden voor Pusic om zijn gram te halen richting de regionale media. Hij voelt zich gezocht door de pers, zo zegt de trainer in een interview op Radio 1. "Het zijn schandalige handelingen van de lokale pers. En ze spreken zichzelf alleen maar tegen. Inhoudelijk zijn ze ook heel zwak. Ze zijn echt belachelijk. Ze doen dit al het hele jaar en het is echt op de persoon gericht. Als je ziet waar we vandaan komen en ziet wat we gepresteerd hebben ben ik bijzonder trots."

16 april: streep door kampioensduel in Amsterdam
Twente kan op 16 april kampioen worden bij Jong Ajax, maar de autoriteiten zetten een streep door die wedstrijd. Twente en Ajax worden het niet eens over de locatie. Het uitvak van De Toekomst, de thuisbasis van de Amsterdamse beloften, heeft slechts een capaciteit van 185 supporters. Daarom willen de Tukkers uitwijken naar de Johan Cruijff ArenA. Maar Ajax weigert dit, omdat de club huur moet betalen voor het stadion. Om toch een kampioensfeest te vieren, willen honderden supporters de homeless party van VAK P bijwonen in Amsterdam. Dat is de autoriteiten vanwege veiligheidsoverwegingen te gortig en gaat Jong Ajax - Twente niet door.

22 april: terug in de Eredivisie
Het kampioensfeest in Amsterdam kwam er dus niet van, maar een paar dagen later in het eigen Enschede mogen de spelers, staf en supporters van Twente alsnog feest gaan vieren. FC Twente wint niet, maar door de nederlaag van Sparta is de titel alsnog binnen. Hierdoor promoveert Twente weer terug naar de Eredivisie, maar het zal volgend seizoen qua spel, selectie en op financieel gebied alle zeilen bij moeten zetten om niet direct weer te degraderen.

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. maandag 22 juli 2019

 2. Gisteren gemist: Álvarez jubelt, Feyenoord praat met Amerikanen 00:30

  Gisteren gemist: Álvarez jubelt, Feyenoord praat met Amerikanen

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 3. zondag 21 juli 2019

 4. Frank de Boer wint met Atlanta na bizarre misser 23:40

  Frank de Boer wint met Atlanta na bizarre misser

  Het Atlanta United van trainer Frank de Boer heeft zondagavond in de laatste minuut met 2-0 gewonnen van DC United. Het duel…

 5. 'Feyenoord praat met Amerikaanse investeringsmaatschappij' 23:02

  'Feyenoord praat met Amerikaanse investeringsmaatschappij'

  Feyenoord is in serieus gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid is om een minderheidsaandeel in de club…

 6. 'Paris Saint-Germain hoopt Gueye snel te presenteren' 22:42

  'Paris Saint-Germain hoopt Gueye snel te presenteren'

  Paris Saint-Germain is in zijn zoektocht naar een nieuwe middenvelder uitgekomen bij de Senegalees Idrissa Gueye. De club uit de…

 7. Danny Buijs tevreden over FC Groningen: "Ik zie vooruitgang" 22:25

  Danny Buijs tevreden over FC Groningen: "Ik zie vooruitgang"

  FC Groningen-trainer Danny Buijs is tevreden over de ontwikkelingen die hij zijn team tijdens de voorbereiding door ziet maken.…

 8. Álvarez jubelt: "Kan mijn geluk niet uitdrukken" 21:40

  Álvarez jubelt: "Kan mijn geluk niet uitdrukken"

  Edson Álvarez is door het dolle heen met zijn transfer naar Ajax. De Mexicaan zette zondagavond voet op Nederlandse bodem en…

 9. Schokkend nieuws uit Roemenië: coach Dinamo zakt in elkaar 21:21

  Schokkend nieuws uit Roemenië: coach Dinamo zakt in elkaar

  De Roemeense voetbalwereld is zondagavond opgeschrikt tijdens het competitieduel tussen Dinamo Boekarest en Universitatea…

 10. 'Nabil Fekir staat op het punt om bij Real Betis te tekenen' 21:05

  'Nabil Fekir staat op het punt om bij Real Betis te tekenen'

  Nabil Fekir gaat zijn carrière zo goed als zeker vervolgen bij Real Betis Sevilla. De Fransman heeft van zijn club Olympique…

 11. Van der Werff over avontuur: "Weet niet wat je kunt verwachten" 20:27

  Van der Werff over avontuur: "Weet niet wat je kunt verwachten"

  Maikel van der Werff heeft zijn eerste weken in dienst van zijn nieuwe club FC Cincinnati erop zitten. In actie kwam hij nog…

 12. 'United en Leicester bijna akkoord over transfer Maguire' 19:58

  'United en Leicester bijna akkoord over transfer Maguire'

  Harry Maguire is hard op weg naar Manchester United. De onderhandelingen tussen United en Leicester City over de Engelse…

 13. Overzicht: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij 19:55

  Overzicht: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij

  In de voorbereiding op het nieuwe seizoen, reizen de meeste clubs door de provincie om zich klaar te maken voor de competitie.…

 14. Franse Belg Knockaert verruilt Brighton voor Fulham 19:21

  Franse Belg Knockaert verruilt Brighton voor Fulham

  Fulham heeft zondagavond zaken gedaan op de transfermarkt. De Engelse Championship-club neemt Anthony Knockaert over van…

 15. Video: Ajax-target Álvarez zet voet op Nederlandse bodem 18:59

  Video: Ajax-target Álvarez zet voet op Nederlandse bodem

  Ajax-target Edson Álvarez is geland in Nederland. De Mexicaanse verdediger gaat naar Amsterdam voor de medische keuring. Als…

 16. Pochettino te spreken over recordaankoop Ndombélé 18:42

  Pochettino te spreken over recordaankoop Ndombélé

  Tottenham Hotspur-coach Mauricio Pochettino is erg tevreden over het officieuze debuut van recordaankoop Tanguy Ndombélé. De…

 17. 'Van 't Schip kan naar Griekenland; Winter mee' 18:13

  'Van 't Schip kan naar Griekenland; Winter mee'

  Het heeft er alle schijn van dat John van 't Schip de nieuwe bondscoach van het Griekse nationale elftal wordt. De oud-trainer…

 18. Jos Luhukay gelooft niet in promotie met St. Pauli 17:57

  Jos Luhukay gelooft niet in promotie met St. Pauli

  Jos Luhukay vreest dat het een lastig verhaal wordt om met zijn ploeg FC St. Pauli terug te keren in de Bundesliga. De 56-jarige…

 19. Narsingh hoopt spoedig in actie te komen voor Feyenoord 17:30

  Narsingh hoopt spoedig in actie te komen voor Feyenoord

  Luciano Narsingh hoopt snel in actie te kunnen komen voor zijn nieuwe club Feyenoord. Onze landgenoot kwam deze zomer…

 20. 'Positieve geluiden uit Eindhoven over proefspeler Mayer Méndez' 17:07

  'Positieve geluiden uit Eindhoven over proefspeler Mayer Méndez'

  In Eindhoven is men positief over proefspeler Mayer Méndez, de zoon van oud-PSV'er Edison Méndez. De achttienjarige…

 21. PSG heeft nog geen aanbiedingen gekregen voor Neymar 16:33

  PSG heeft nog geen aanbiedingen gekregen voor Neymar

  Bij monde van directeur Leonardo liet Paris Saint-Germain onlangs weten dat Neymar eventueel verkocht mag worden. Het is nog…

 22. Stam hoopt op aanwinsten: "Zijn momenteel druk bezig" 16:30

  Stam hoopt op aanwinsten: "Zijn momenteel druk bezig"

  Jaap Stam hoopt dat zijn selectie nog met enkele spelers wordt versterkt. Dat gaf de nieuwe trainer van Feyenoord aan op de open…

 23. Mogelijke Champions League-opponenten Ajax bekend 15:51

  Mogelijke Champions League-opponenten Ajax bekend

  Ajax weet welke ploegen het kan treffen in de derde voorronde van de Champions League. De landskampioen geniet een geplaatste…

 24. 'PSV in hoofdlijnen akkoord met verdediger Baumgartl' 15:42

  'PSV in hoofdlijnen akkoord met verdediger Baumgartl'

  PSV heeft afgelopen week in hoofdlijnen een akkoord bereikt met centrale verdediger Timo Baumgartl. De Duitser staat momenteel…

 25. Video: Kane maakt waanzinnige goal bij debuut De Ligt 15:37

  Video: Kane maakt waanzinnige goal bij debuut De Ligt

  Harry Kane heeft zich zondag laten zien bij de eerste oefenwedstrijd van Tottenham Hotspur in aanloop naar het nieuwe seizoen.…

 26. De Ligt gaat bij Juventus-debuut ten onder tegen Tottenham 15:31

  De Ligt gaat bij Juventus-debuut ten onder tegen Tottenham

  Zoals aangekondigd heeft Matthijs de Ligt zondag zijn eerste speelminuten gemaakt in het shirt van Juventus. Trainer Maurizio…

 27. 15:13

  Overzicht: alle zomertransfers in de Eredivisie

 28. Troost wil dat Tapia vertrekt bij Feyenoord: "Ik pik dit niet" 14:52

  Troost wil dat Tapia vertrekt bij Feyenoord: "Ik pik dit niet"

  Feyenoord en Renato Tapia leven op dit moment op gespannen voet met elkaar. De Rotterdammers willen de middenvelder graag…

 29. Renard stapt na Afrika Cup op als bondscoach van Marokko 14:35

  Renard stapt na Afrika Cup op als bondscoach van Marokko

  Het heeft even geduurd, maar Herve Renard heeft zijn afscheid als bondscoach van Marokko aangekondigd. De keuzeheer was 3,5 jaar…

 30. Feyenoord laat spierballen zien en wil Berghuis niet verkopen 14:05

  Feyenoord laat spierballen zien en wil Berghuis niet verkopen

  PSV kan zich de moeite besparen om serieus werk te maken van Steven Berghuis. Het is geen geheim dat de Eindhovenaren graag in…

 31. Kökçü kiest voor Turkije en komt niet meer uit voor Oranje 13:45

  Kökçü kiest voor Turkije en komt niet meer uit voor Oranje

  Orkun Kökçü heeft de knoop doorgehakt wat betreft zijn interlandloopbaan. De aanvallende middenvelder van Feyenoord heeft…

 32. Elia keert niet terug bij Feyenoord: "Niet haalbaar" 13:16

  Elia keert niet terug bij Feyenoord: "Niet haalbaar"

  Eljero Elia wilde deze zomer graag terugkeren bij Feyenoord, maar gaat niet opnieuw aan de slag in De Kuip. Volgens technisch…

 33. Transfervrije Messaoud gaat geluk beproeven in Denemarken 12:38

  Transfervrije Messaoud gaat geluk beproeven in Denemarken

  Ali Messaoud is komend seizoen niet meer te bewonderen op de Nederlandse velden. De 28-jarige aanvallende middenvelder laat…

 34. Kanté heeft weer knieklachten en verlaat trainingskamp Chelsea 12:15

  Kanté heeft weer knieklachten en verlaat trainingskamp Chelsea

  Knieproblemen blijven N'Golo Kanté parten spelen. De Franse controleur verbleef met Chelsea in Japan ter voorbereiding op het…

 35. Kamp-Bale reageert furieus op uitspraken Zidane: "Schande" 11:54

  Kamp-Bale reageert furieus op uitspraken Zidane: "Schande"

  De uitspraken van Zinedine Zidane over een aanstaand vertrek van Gareth Bale zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij het…

 36. De Boer verdedigt Qatar: "In Nederland gaan ook dingen fout" 11:32

  De Boer verdedigt Qatar: "In Nederland gaan ook dingen fout"

  Er is al tijden veel te doen om het WK van 2022 dat in Qatar georganiseerd gaat worden. Het land is naar verluidt niet klaar…

 37. Nederlandse clubs weten mogelijke tegenstanders in EL 11:10

  Nederlandse clubs weten mogelijke tegenstanders in EL

  De UEFA heeft zondag naar buiten gebracht welke tegenstanders Feyenoord kan loten als het maandag in de koker gaat voor de…

 38. Video: de eerste training van De Ligt bij Juventus 10:48

  Video: de eerste training van De Ligt bij Juventus

  Matthijs de Ligt gaat zondag zijn debuut maken voor Juventus, dat in de middag de oefencampagne start met een wedstrijd tegen…

 39. Jonk debuteert als hoofdtrainer: "Dit is een groot voetbaldorp" 10:30

  Jonk debuteert als hoofdtrainer: "Dit is een groot voetbaldorp"

  Pas op 52-jarige leeftijd is de trainersloopbaan van Wim Jonk uit de startblokken geschoten. De oud-middenvelder was jarenlang…

 40. Saddiki wil imponeren bij Willem II: "Ben er nu klaar voor" 10:10

  Saddiki wil imponeren bij Willem II: "Ben er nu klaar voor"

  Dries Saddiki heeft de verwachtingen bij Willem II nog niet waar kunnen maken. De 22-jarige middenvelder stapte in 2018 over van…

 41. Ten Hag hoopvol: "Wij gaan weer een sterk team bouwen" 09:50

  Ten Hag hoopvol: "Wij gaan weer een sterk team bouwen"

  Erik ten Hag probeert de verwachtingen rondom Ajax enigszins te temperen in aanloop naar het nieuwe seizoen. De coach weet dat…

 42. NEC door financiële situatie tandeloos op transfermarkt 09:29

  NEC door financiële situatie tandeloos op transfermarkt

  Het is voor NEC op dit moment nagenoeg onmogelijk om nieuwe spelers aan te trekken. Financiële problemen zorgen ervoor dat de…

 43. Bale buiten Real-selectie: "We hopen dat hij snel vertrekt" 09:11

  Bale buiten Real-selectie: "We hopen dat hij snel vertrekt"

  Gareth Bale leek niets liever te willen dan bij Real Madrid te blijven, maar is toch naar de uitgang gewerkt door de club. De…

 44. El Khayati door transferperikelen afwezig op Open Dag ADO 08:55

  El Khayati door transferperikelen afwezig op Open Dag ADO

  Bij ADO Den Haag staat zondag de jaarlijkse Open Dag gepland, maar Abdenasser El Khayati zal niet aanwezig zijn bij de…

 45. Real verliest van Bayern bij debuut Hazard, winst Arsenal 08:43

  Real verliest van Bayern bij debuut Hazard, winst Arsenal

  Eden Hazard heeft zijn eerste wedstrijd in dienst van Real Madrid achter de rug. De Belg stond vannacht (Nederlandse tijd) in de…

 46. Spoorboekje: debuut De Ligt, topper voor Frank de Boer 07:00

  Spoorboekje: debuut De Ligt, topper voor Frank de Boer

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 47. Gisteren gemist: Jordania boos, St. Pauli-fans misdragen zich 00:30

  Gisteren gemist: Jordania boos, St. Pauli-fans misdragen zich

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 48. zaterdag 20 juli 2019

 49. AZ-directeur Huiberts: "Wij zitten niet zo ver af van Feyenoord" 23:50

  AZ-directeur Huiberts: "Wij zitten niet zo ver af van Feyenoord"

  Max Huiberts is naar verluidt in beeld bij Feyenoord om daar de nieuwe technisch directeur te worden. De technisch directeur van…

 50. Buffel na afscheidswedstrijd: "Heb hele mooie jaren gehad" 23:23

  Buffel na afscheidswedstrijd: "Heb hele mooie jaren gehad"

  Thomas Buffel heeft zaterdag zijn afscheidswedstrijd gekregen bij KRC Genk. De Belgische buitenspeler stond met…

 51. NAC verliest ruim bij Sparta: "Dat zegt genoeg toch?" 22:59

  NAC verliest ruim bij Sparta: "Dat zegt genoeg toch?"

  NAC Breda heeft zaterdag een slecht figuur geslagen in de oefencampagne. Op bezoek bij Sparta Rotterdam, dat komend seizoen in…

 52. Genk wint van 'Nederlands' Mechelen in duel om Supercup 22:38

  Genk wint van 'Nederlands' Mechelen in duel om Supercup

  Zoals verwacht heeft landskampioen KRC Genk (op archiefbeeld) aan het langste eind getrokken in de strijd om de Belgische…

 53. Jansen over United-speler: "Heb nog geen goed beeld van hem" 22:15

  Jansen over United-speler: "Heb nog geen goed beeld van hem"

  sc Heerenveen baarde onlangs opzien door Cameron Borthwick-Jackson op proef te nemen. De 22-jarige verdediger staat onder…

Meer nieuws