Dit gebeurde in het veelbewogen kampioensjaar van FC Twente

22 april 2019 – Het ging met vallen en opstaan, maar FC Twente is terug in de Eredivisie. Een gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) was vanmiddag door de nederlaag van concurrent Sparta bij Jong PSV (2-0) voldoende voor de titel in de Eerste Divisie. Zo brengt Twente een veelbewogen seizoen alsnog tot een goed einde: van bijna een faillissement tot een kampioensfeest.

Dit gebeurde in het veelbewogen kampioensjaar van FC Twente

2 juni: Van Leeuwen nieuwe technisch directeur
Verantwoordelijk voor de kampioensselectie van Twente is Ted van Leeuwen. Hij trekt in de zomer een blik met voornamelijk onbekende spelers open. Zo komen Ulrich Bapoh (VfL Bochum), Matthew Smith (Manchester City) Aitor Cantalapiedra (Sevilla), Rafik Zekhini (Fiorentina), Javier Espinosa (Levante) en Ricardinho (Oxford United) naar de Grolsch Veste. Bekendere namen die tekenen in Enschede waren Xandro Schenk, Wout Brama en Tim Hölscher.

6 juli: faillissement moet voorkomen worden
Het voortbestaan van Twente is serieus in het geding. Volgens de raad van commissarissen (rvc) heeft de club 21 miljoen euro om in leven te blijven. Veertien miljoen euro moet komen van investeerders, voor het overige deel kijkt Twente naar de gemeente Enschede.

14 juli: slechts 12 selectiespelers
Ondertussen deelt trainer Marino Pusic zijn sportieve zorgen. Een maand voor de competitiestart tegen Sparta heeft hij slechts twaalf selectiespelers tot zijn beschikking. Uiteraard heeft dat te maken met de donkere wolken die boven Enschede hangen. Halverwege juli zijn Brama, Bapoh, Smith en Hölscher de enige aanwinsten voor Twente. "Onze huidige staat past niet bij de status van een grote club als FC Twente", doet Pusic zijn beklag.

17 juli: gemeente akkoord, faillissement voorkomen
Tot grote opluchting van Twente keurt gemeente Enschede het financiële herstelplan goed en wordt daarmee een faillissement voor de komende twee seizoenen afgewend. Door hulp van de gemeente en een miljoeneninjectie van investeerders, blijft Twente bestaan. Aanvankelijk eisen de helpende investeerders dat de gemeente een extra garantstelling van zeven miljoen euro afgeeft. Daar blijkt geen politiek draagvlak voor. Uiteindelijk laten de sponsoren de extra garantstelling dan ook vallen.

17 juli: einde transfersoap Schenk
Xandro Schenk baart opzien met zijn vertrek naar Twente. In juni presenteert Sparta hem als aanwinst, maar een dag later wil hij naar Twente. En zo geschiedde. Een welles-nietes-spelletje tussen Twente en Schenk enerzijds en Sparta anderzijds voltrekt zich. Volgens de Rotterdammers, bij monde van technisch directeur Henk van Stee, laat Twente het hoofd van Schenk op hol slaan. Schenk beticht Van Stee op zijn beurt van het vertellen van leugens. Een hoop heisa over een speler die nog geen zeshonderd minuten speelde.

13 augustus: 19.100 verkochte seizoenskaarten
Hoe moeilijker de tijden, hoe groter de steun. Twente verkoop meer seizoenskaarten dan een jaar geleden. Vier dagen voor de start van de Eerste Divisie staat de teller al op 19.100 verkochte seizoenskaarten. Een jaar eerder gingen er 18.100 over de toonbank. 'Een krachtig signaal van de achterban die FC Twente ook in de Eerste Divisie steunt', is Twente terecht trots.

27 augustus: directeur Velderman vertrekt
Als enkele zwaarwegende financiële dossiers zijn afgerond, vertrekt Erik Velderman als algemeen directeur van Twente. Velderman speelde een belangrijke rol in het financiële en operationele herstel van de club. Velderman was na de degradatie ook genoodzaakt om flink te bezuinigen en personeel te ontslaan.

4 september: Drommel mag niet keepen van KNVB
Twente krijgt in de Eerste Divisie te maken met het fenomeen competitievoetbal tijdens interlandperiode. Joël Drommel wordt opgeroepen bij Jong Oranje, maar de doelman speelt liever voor zijn club. Daarom verlaat hij het trainingskamp van Jong Oranje. Drommel denkt te kunnen spelen tegen TOP Oss en FC Dordrecht, maar de KNVB bepaalt anders. De bond verbiedt Drommel in actie te komen.

19 november: nieuwe financieel directeur
Een nieuw gezicht in de Twente-directie: Martijn Hoogstoevenbeld wordt financieel en operationeel directeur. Hij moet een stevig fundament leggen voor de toekomst. Hoogstoevenbeld gaat vanaf 1 december aan de slag.

5 december: Pusic komt onder vuur te liggen
De resultaten van Twente vallen tegen. Van de laatste vier wedstrijden verliest het elftal van Pusic er drie. Ook de ranglijst geeft reden tot zorgen. Twente staat vijfde met vier punten achterstand op koploper FC Den Bosch. Daarom is het niet gek dat de druk op Pusic toeneemt. De Telegraaf schrijft dat de oefenmeester zelfs serieus onder vuur ligt.

11 december: directie compleet, Van der Kraan nieuwe directeur
De nieuwe directie van Twente is compleet als Paul van der Kraan aangesteld wordt als algemeen directeur. Samen met Martijn Hoogstoevenbeld (financieel en operationeel directeur) en Ted van Leeuwen (technisch directeur) zet Van de Kraan de lijnen uit. De nieuwe Twente-baas komt over van FC Den Bosch, op dat moment de koploper in de Eerste Divisie.

21 december: duizenden euro's verschuldigd aan Hake en (oud-) spelers
(Oud-) spelers en voormalig trainer René Hake krijgen geld van Twente. De arbitragecommissie van de KNVB oordeelt dat de Tukkers ten onrechte salaris hebben ingehouden. Dit heeft allemaal te maken met een nieuwe makelaarstax van de Belastingdienst in combinatie met zaakwaarnemers. Volgens de Belastingdienst doen makelaars meer dan arbeidsbemiddeling en wordt dat beoordeeld als loon in natura voor de speler of trainer. Hier moet men loonbelasting over betalen. Iedere club betaalt deze extra kosten zelf, op Twente na. Daarom spannen Hake en negen spelers met succes een zaak aan. Twente moet Hake 4,6 duizend euro betalen, Danny Holla krijgt zelfs 8,8 duizend euro. Ook moet Twente samen nog zo'n negentienduizend euro betalen aan Richard Jensen (1,1) Fredrik Jensen (2,0) , Nick Hengelman (1,0), Jari Oosterwijk (2,3), Jorn Brondeel (2,9), Jeroen van der Lely (3,1), Jelle van der Heyden (2,1) en Peet Bijen (3,9)

31 januari: Pusic manoeuvreert Twente in underdogrol
Het is Deadline Day als Twente inmiddels bovenaan staat en zich tussentijds versterkt heeft met Fred Friday en Mo Hamdaoui. Toch schikt Pusic zich in de rol van de underdog. Hij vindt dat de Tukkers niet de grootste titelkandidaat zijn. Pusic herinnert eraan waar Twente vandaan komt. FC Den Bosch en Sparta gelden voor hem als dé kampioenskandidaten.

18 februari: acht punten voorsprong
Underdog of niet, Twente blijft maar doorstomen in de competitie. Zonder goed te spelen, dat wel. Tegelijkertijd morst de concurrentie punt na punt en wordt de voorsprong alsmaar groter. Het gat met achtervolger FC Den Bosch, dat hopeloos uit vorm is, bedraagt acht punten. De laatste nederlaag van Twente dateert alweer van 30 november, toen Jong Ajax met 2-5 won in de Grolsch Veste. Achteraf lijkt dit pak slaag de wake-up call voor Twente te zijn geweest.

27 februari: Twente kreeg bijna negen punten in mindering
FC Twente hing eerder dit seizoen een straf van negen punten in mindering boven het hoofd. Dat blijkt eind februari, als de Tukkers een voorsprong van elf punten hebben op de concurrentie. In september voldeed Twente nog niet aan de financiële eisen van de KNVB. De bond dreigde met een puntenstraf, maar een extra borgstelling van sponsor Reggeborgh van 4,4 miljoen euro voorkwam dat.

9 april: Twente definitief uit nood
Het beste nieuws voor Twente dit seizoen: de gemeente besluit vijf miljoen van de in totaal geleende zeventien miljoen euro kwijt te schelden. Daarmee is de toekomst gewaarborgd. Naast het kwijtschelden van de lening, wordt ook over negen miljoen euro geen rente en aflossing meer gevraagd door de club. Ook ABN Amro besluit 4,5 miljoen (van de 5,5 miloen lening) kwijt te schelden. Daarmee verbetert de vermogenspositie flink. Het akkoord kent ook een aantal voorwaarden: zo moet de jeugd en het vrouwenteam uiterlijk in 2027 ook weer in Enschede voetballen en moet er minimaal vier ton beschikbaar blijven voor het damestak van FC Twente. Ook stelt de club 1965 kaarten per seizoen beschikbaar voor de minima-gezinnen in Enschede. Wel houdt Twente een forse schuld. In totaal is er nog een vreemd vermogen van zo'n dertig miljoen euro, waardoor het financiële beleid ook de komende jaren nog sober zal moeten blijven.

13 april: Pusic boos op media
Opeens verliest FC Twente twee keer op rij, maar daar komt op 13 april tegen Telstar een einde aan (1-0). Reden voor Pusic om zijn gram te halen richting de regionale media. Hij voelt zich gezocht door de pers, zo zegt de trainer in een interview op Radio 1. "Het zijn schandalige handelingen van de lokale pers. En ze spreken zichzelf alleen maar tegen. Inhoudelijk zijn ze ook heel zwak. Ze zijn echt belachelijk. Ze doen dit al het hele jaar en het is echt op de persoon gericht. Als je ziet waar we vandaan komen en ziet wat we gepresteerd hebben ben ik bijzonder trots."

16 april: streep door kampioensduel in Amsterdam
Twente kan op 16 april kampioen worden bij Jong Ajax, maar de autoriteiten zetten een streep door die wedstrijd. Twente en Ajax worden het niet eens over de locatie. Het uitvak van De Toekomst, de thuisbasis van de Amsterdamse beloften, heeft slechts een capaciteit van 185 supporters. Daarom willen de Tukkers uitwijken naar de Johan Cruijff ArenA. Maar Ajax weigert dit, omdat de club huur moet betalen voor het stadion. Om toch een kampioensfeest te vieren, willen honderden supporters de homeless party van VAK P bijwonen in Amsterdam. Dat is de autoriteiten vanwege veiligheidsoverwegingen te gortig en gaat Jong Ajax - Twente niet door.

22 april: terug in de Eredivisie
Het kampioensfeest in Amsterdam kwam er dus niet van, maar een paar dagen later in het eigen Enschede mogen de spelers, staf en supporters van Twente alsnog feest gaan vieren. FC Twente wint niet, maar door de nederlaag van Sparta is de titel alsnog binnen. Hierdoor promoveert Twente weer terug naar de Eredivisie, maar het zal volgend seizoen qua spel, selectie en op financieel gebied alle zeilen bij moeten zetten om niet direct weer te degraderen.

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. woensdag 22 mei 2019

 2. Spoorboekje: play-offs, buitenlandse bekerfinales en Kortrijk 07:00

  Spoorboekje: play-offs, buitenlandse bekerfinales en Kortrijk

  an het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 3. Gisteren gemist: Tagliafico opgeroepen, winst Utrecht en Vitesse 00:30

  Gisteren gemist: Tagliafico opgeroepen, winst Utrecht en Vitesse

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 4. dinsdag 21 mei 2019

 5. Ødegaard na geweldig optreden: "Was een perfecte avond" 23:55

  Ødegaard na geweldig optreden: "Was een perfecte avond"

  Martin Ødegaard steekt momenteel in bloedvorm en dat heeft hij ook dinsdagavond weer laten zien bij Vitesse. De Noorse…

 6. Linssen geniet van Ødegaard: "Zo verschrikkelijk goed" 23:41

  Linssen geniet van Ødegaard: "Zo verschrikkelijk goed"

  Het was dinsdag in het GelreDome genieten van Martin Ødegaard. De Noor wervelde over het veld heen tegen FC Groningen en had…

 7. Advocaat vindt dat 'geweldige' Gustafson in Zweeds team hoort 23:20

  Advocaat vindt dat 'geweldige' Gustafson in Zweeds team hoort

  Simon Gustafson is dit seizoen een meer dan belangrijke schakel in de ploeg van FC Utrecht. De Zweedse oud-speler van Feyenoord…

 8. Kuwas skipt Gold Cup met Curaçao: "Die heb ik afgezegd" 22:57

  Kuwas skipt Gold Cup met Curaçao: "Die heb ik afgezegd"

  Brandley Kuwas heeft zijn laatste duel op de Nederlandse velden gespeeld. De buitenspeler verloor dinsdag met Heracles Almelo…

 9. Geniale Ødegaard leidt Vitesse langs Groningen en naar finale 22:37

  Geniale Ødegaard leidt Vitesse langs Groningen en naar finale

  Vitesse heeft de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt. In het Gelredome werd het 3-1 in het voordeel van de…

 10. 'Namli in concrete belangstelling van Russische CL-ploeg' 22:23

  'Namli in concrete belangstelling van Russische CL-ploeg'

  Younes Namli is komend seizoen mogelijk te bewonderen in de Champions League. De frivole spelmaker van PEC Zwolle staat in de…

 11. Berusting bij Heracles-coach Wormuth: "Ben trots op de ploeg" 22:00

  Berusting bij Heracles-coach Wormuth: "Ben trots op de ploeg"

  Heracles Almelo haalde de play-offs om Europees voetbal, maar daar is ook alles mee gezegd. De Almeloërs verloren thuis met 0-2…

 12. Advocaat telt zegeningen na winst: "Als je zo matig speelt…" 21:44

  Advocaat telt zegeningen na winst: "Als je zo matig speelt…"

  Dick Advocaat is niet tevreden over de manier waarop FC Utrecht heeft gespeeld tegen Heracles Almelo. Nadat de uitwedstrijd met…

 13. Varane blijft bij Real Madrid: "We komen sterker terug" 21:15

  Varane blijft bij Real Madrid: "We komen sterker terug"

  Raphaël Varane heeft dinsdag duidelijkheid geschept over zijn persoonlijke toekomst. De 26-jarige verdediger van Real Madrid…

 14. Stegeman heeft vertrouwen: "We gaan gewoon volle bak" 20:56

  Stegeman heeft vertrouwen: "We gaan gewoon volle bak"

  John Stegeman weet dat Go Ahead Eagles geen goed resultaat heeft geboekt in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (2-2), maar…

 15. FC Utrecht boekt simpele zege op Heracles en bereikt finale 20:33

  FC Utrecht boekt simpele zege op Heracles en bereikt finale

  Nadat FC Utrecht in de uitwedstrijd in Almelo door een 0-2 zege al een riante uitgangspositie verworven had, werd de klus door…

 16. Traoré tevreden bij Ajax: "Geleerd om een prof te zijn" 20:10

  Traoré tevreden bij Ajax: "Geleerd om een prof te zijn"

  Lassina Traoré is tevreden met zijn eerste half jaar bij Ajax. De spits heeft genoten van zijn eerste maanden in Amsterdam en…

 17. Fraser wil TOP Oss elimineren: "Winst is het belangrijkste" 19:43

  Fraser wil TOP Oss elimineren: "Winst is het belangrijkste"

  Van alle ploegen die nog actief zijn in de play-offs om promotie/degradatie heeft Sparta Rotterdam halverwege de halve finales…

 18. Spits Veldwijk maakt deel uit van voorselectie Zuid-Afrika 19:16

  Spits Veldwijk maakt deel uit van voorselectie Zuid-Afrika

  Lars Veldwijk wacht mogelijk een drukke zomer. De aanvalsleider van Sparta, dat nog in de race is om promotie, maakt namelijk…

 19. Büttner heeft aanbieding, maar weet niet of hij bij Vitesse blijft 18:48

  Büttner heeft aanbieding, maar weet niet of hij bij Vitesse blijft

  Het is nog maar de vraag of Alexander Büttner ook komend seizoen bij Vitesse speelt. De ervaren linksback heeft een aanbieding…

 20. Ajacied Tagliafico in Argentijnse Copa América-selectie 18:24

  Ajacied Tagliafico in Argentijnse Copa América-selectie

  Zoals verwacht maakt Nicolas Tagliafico deel uit van de selectie van Argentinië voor het aanstaande Copa América-toernooi. De…

 21. Deschamps haalt Laporte weer niet bij Franse selectie 18:03

  Deschamps haalt Laporte weer niet bij Franse selectie

  Ondanks een vaste basisplaats bij Manchester City is Aymeric Laporte nog altijd niet in beeld bij Didier Deschamps. De…

 22. Koeman snapt Barça-interesse in De Ligt: "Geweldige toekomst" 17:42

  Koeman snapt Barça-interesse in De Ligt: "Geweldige toekomst"

  Ook voor Ronald Koeman wordt de aanstaande transferperiode een interessante. De bondscoach van het Nederlands elftal volgt met…

 23. Moniz wil revanche: "Uit de dood moet je weer opstaan" 17:22

  Moniz wil revanche: "Uit de dood moet je weer opstaan"

  Volgens Ricardo Moniz speelde Excelsior afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk (2-1 verlies) de slechtste wedstrijd onder zijn…

 24. Hake baalt van KNVB door straf: "Allesbehalve rechtvaardig" 16:58

  Hake baalt van KNVB door straf: "Allesbehalve rechtvaardig"

  SC Cambuur is niet te spreken over de handelswijze van de KNVB wat betreft de straf voor Emmanuel Mbende. De verdediger kreeg…

 25. Hoop voor Liverpool: Firmino traint met de groep mee 16:35

  Hoop voor Liverpool: Firmino traint met de groep mee

  Positief nieuws voor Liverpool richting de Champions League-finale van volgende week zaterdag. Spits Roberto Firmino kampte de…

 26. Van Leeuwen haalt rechtsback van Arsenal naar Twente 16:06

  Van Leeuwen haalt rechtsback van Arsenal naar Twente

  Zoals wel vaker heeft Ted van Leeuwen uit een verrassende hoek een versterking gevonden voor FC Twente. De technisch directeur…

 27. Schreuder ziet met Schulz weer sterkhouder van Hoffenheim gaan 15:57

  Schreuder ziet met Schulz weer sterkhouder van Hoffenheim gaan

  Slecht nieuws voor Alfred Schreuder: 1899 Hoffenheim heeft besloten om Nico Schulz te verkopen aan Borussia Dortmund. De…

 28. Arsenal laat Mkhitaryan thuis vanwege landen-conflict 15:47

  Arsenal laat Mkhitaryan thuis vanwege landen-conflict

  Arsenal kan in de finale van de Europa League niet beschikken over Henrikh Mkhitaryan. De middenvelder zal niet afreizen naar…

 29. Henk de Jong rekent zich niet rijk: "Verschil met Cambuur klein" 15:43

  Henk de Jong rekent zich niet rijk: "Verschil met Cambuur klein"

  De uitwedstrijd tegen SC Cambuur eindigde voor De Graafschap in een 1-1 gelijkspel. Op zich een prima resultaat, maar door de…

 30. Officieel: Manders treedt toe tot directeur van de Eredivisie CV 15:25

  Officieel: Manders treedt toe tot directeur van de Eredivisie CV

  Mattijs Manders is officieel de nieuwe algemeen directeur van de Eredivisie CV. De huidige directeur van ADO Den Haag - waar hij…

 31. VVV vindt in spits Soriano de opvolger voor huurling Mlapa 15:13

  VVV vindt in spits Soriano de opvolger voor huurling Mlapa

  VVV-Venlo heeft zich voor komend seizoen versterkt met Elia Soriano. De 29-jarige spits komt transfervrij over van Korona…

 32. 'FC Twente geïnteresseerd in de diensten van Verhaegh (35)' 15:00

  'FC Twente geïnteresseerd in de diensten van Verhaegh (35)'

  FC Twente is geïnteresseerd in de diensten van Paul Verhaegh. De 35-jarige rechtsachter is transfervrij na zijn vertrek bij VfL…

 33. Alavés vindt in Garitano opvolger van vertrokken Fernández 14:15

  Alavés vindt in Garitano opvolger van vertrokken Fernández

  Deportivo Alavés heeft Asier Garitano aangesteld als de nieuwe trainer voor komend seizoen. De coach is de opvolger van…

 34. 'Almere City FC hengelt naar de diensten van Pusic als trainer' 13:30

  'Almere City FC hengelt naar de diensten van Pusic als trainer'

  Marino Pusic is nadrukkelijk in beeld om de nieuwe trainer te worden van Almere City FC. De oefenmeester promoveerde afgelopen…

 35. Giroud voorkomt met verlenging transfervrij vertrek bij Chelsea 12:45

  Giroud voorkomt met verlenging transfervrij vertrek bij Chelsea

  Olivier Giroud is ook volgend seizoen nog speler van Chelsea. De spits heeft het aflopende contract in Londen met één jaar…

 36. Club Brugge en Leko na dit seizoen na twee jaar uit elkaar 12:00

  Club Brugge en Leko na dit seizoen na twee jaar uit elkaar

  Club Brugge neemt afscheid van trainer Ivan Leko. Het contract van de oefenmeester, die vorig seizoen kampioen werd met de ploeg…

 37. Veld van De Kuip wederom gekozen tot beste van de Eredivisie 11:15

  Veld van De Kuip wederom gekozen tot beste van de Eredivisie

  Ook in het afgelopen seizoen waren de spelers van de Eredivisie het erover eens: De Kuip heeft de beste grasmat van de…

 38. FC Emmen neemt deze zomer afscheid van negental spelers 10:30

  FC Emmen neemt deze zomer afscheid van negental spelers

  FC Emmen neemt deze zomer afscheid van negen spelers: van een aantal was al bekend dat ze zouden vertrekken, maar zeker niet van…

 39. Cambuur moet verdediger Mbende missen tegen De Graafschap 09:45

  Cambuur moet verdediger Mbende missen tegen De Graafschap

  SC Cambuur moet het de komende wedstrijd tegen De Graafschap toch doen zonder Emmanuel Mbende. De verdediger werd tegen De…

 40. PSV stuurt clubarts Van Zoest mee met Lozano naar Mexico 09:00

  PSV stuurt clubarts Van Zoest mee met Lozano naar Mexico

  PSV stuurt medisch manager Wart van Zoest komende week mee met Hirving Lozano naar Mexico. De clubarts gaat de belangen van de…

 41. Vitesse trekt haar beloftenteam terug uit de voetbalpiramide 08:15

  Vitesse trekt haar beloftenteam terug uit de voetbalpiramide

  Jong Vitesse speelt volgend seizoen niet langer in de Tweede Divisie. Het beloftenteam uit Arnhem wordt door de club uit de…

 42. 'FC Groninger Chabot mogelijk deze week al naar Sampdoria' 07:30

  'FC Groninger Chabot mogelijk deze week al naar Sampdoria'

  Jeffrey Chabot staat voor een vertrek bij FC Groningen: Sampdoria toont al een aantal weken interesse in de verdediger. De…

 43. Spoorboekje: uitspraak over Mbendé en halve finales play-offs 07:00

  Spoorboekje: uitspraak over Mbendé en halve finales play-offs

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 44. Gisteren gemist: Ajax haalt Argentijn en lijfsbehoud voor Dijks 00:30

  Gisteren gemist: Ajax haalt Argentijn en lijfsbehoud voor Dijks

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 45. maandag 20 mei 2019

 46. Fernández vertrekt bij Alavés en wordt genoemd bij Spanje 23:50

  Fernández vertrekt bij Alavés en wordt genoemd bij Spanje

  Deportivo Alavés heeft afscheid moeten nemen van trainer Abelardo Fernández. De 49-jarige coach stond sinds december 2017 voor…

 47. Martínez blij met transfer: "Ajax is trending in Argentinië" 23:33

  Martínez blij met transfer: "Ajax is trending in Argentinië"

  De 21-jarige Lisandro Martínez voelt zich vereerd met zijn overstap naar Ajax. De jonge verdediger tekende maandag een…

 48. Veldwijk weet niet of hij ook komend seizen bij Sparta speelt 23:15

  Veldwijk weet niet of hij ook komend seizen bij Sparta speelt

  Het zijn spannende tijden voor Lars Veldwijk. Niet alleen vanwege de play-offs met Sparta Rotterdam, maar ook omdat hij niet…

 49. Buijs met vertrouwen naar Arnhem: "Hebben tikkie uitgedeeld" 22:54

  Buijs met vertrouwen naar Arnhem: "Hebben tikkie uitgedeeld"

  FC Groningen kan dinsdag de finale van de play-offs bereiken, als het met succes de 2-1 thuisoverwinning over de streep kan…

 50. Dijks speelt zich met Bologna knap veilig in de Serie A 22:33

  Dijks speelt zich met Bologna knap veilig in de Serie A

  Bologna heeft maandag in stijl lijfsbehoud in de Serie A voor elkaar gekregen. Met Bologna speelde Mitchell Dijks, die in de…

 51. Talent Brobbey wil komend seizoen debuteren in Ajax 1 22:10

  Talent Brobbey wil komend seizoen debuteren in Ajax 1

  Als het aan Brian Brobbey ligt, dan staat het komende seizoen in het teken van zijn doorbraak. De spits van Ajax werd zondag…

 52. 'Babel staat op punt om te tekenen bij Galatasaray' 21:40

  'Babel staat op punt om te tekenen bij Galatasaray'

  De kans is groot dat Ryan Babel komende zomer weer aan de slag gaat in Turkije. De 32-jarige aanvaller gaat zich volgens Voetbal…

 53. Van de Beek trots: "Heb nooit mijn kop laten hangen" 21:19

  Van de Beek trots: "Heb nooit mijn kop laten hangen"

  Het is inmiddels moeilijk voor te stellen, maar Donny van de Beek was in het begin van het afgelopen seizoen geen basisspeler…

Meer nieuws