Malen niet bezig met Ajax: "Zelf gewoon winnen en scoren"

22 april 2019, 07:56

Donyell Malen baalt ervan dat PSV gisteren tegen ADO Den Haag geen grotere uitslag heeft kunnen neerzetten. De Eindhovenaren wonnen in eigen stadion met 3-1 en blijven zo in puntenaantal gelijke tred houden met Ajax.  Het doelsaldo van de Brabanders is wel stukken minder. Toch heeft de aanvaller, die weer een keer in de basis mocht beginnen, nog genoeg vertrouwen in het binnenhalen van de landstitel.

De bezoekers uit Den Haag hadden in Eindhoven nauwelijks iets in te brengen en PSV was verreweg de betere ploeg. Toch lukte het het elftal van Mark van Bommel niet om aan het doelsaldo te werken en zo dichter in de buurt te komen van concurrent Ajax. Beide ploegen staan qua punten weer gelijk, maar met elf doelpunten meer hebben de Amsterdammers nog steeds een klein gaatje. Malen is in de eerste plaats blij met de overwinning op ADO. "Het is jammer dat ze nog scoren. Dan wordt het wel even wat anders, maar gelukkig hebben we het vast kunnen houden", zegt de buitenspeler tegen het Eindhovens Dagblad

Het was pas de derde basisplaats voor Malen dit seizoen. In de overige wedstrijden kwam hij vaak als invaller binnen de lijnen en was hij belangrijk met een treffer. Als basisklant tegen ADO maakte hij de bevrijdende 3-1. "Dat is wel lekker ja."

Titelrace

PSV speelt nu nog op papier lastige uitwedstrijden tegen Willem II en AZ en op de laatste speeldag een thuiswedstrijd tegen Heracles, dat eerder dit seizoen Ajax tot twee keer toe punten afsnoepte. Malen kijkt met een positief gevoel vooruit naar de laatste weken. "Wij hebben er nog steeds vertrouwen in." Het heeft volgens hem geen zin om teleurgesteld op de bank te zitten als Ajax zoals zaterdag tegen Groningen een overwinning uit het vuur sleept. "We hebben er niet zo veel invloed op. We willen zelf gewoon winnen en zoveel mogelijk scoren."

Lees ook: De Jong: verschil in doelsaldo met Ajax vrijwel 'onoverbrugbaar'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen