Spoorboekje: Ajax in actie, halve finale Duitse beker en FC Twente

23 april 2019, 13:20

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 23 april.

Nieuws

Midweekse speelronde Eredivisie 

Het voetbalweekend ligt nog maar net achter ons, maar vanavond gaat de bal alweer rollen in de Eredivisie. Er staat vandaag, morgen en donderdag namelijk een midweekse speelronde op het programma. Ajax komt vanavond al in actie en kan zich opnieuw geen misstap veroorloven in de titelstrijd met PSV. Verder spelen De Graafschap en FC Emmen de onderlinge degradatiekraker, treft AZ Heracles Almelo en gaat VVV-Venlo op bezoek bij SC Heerenveen.

Huldiging FC Twente

Het promotiefeest van FC Twente gaat vanavond verder. Waar de huidige eredivisionisten zich opmaken voor de midweekse speelronde, wacht de Eerste Divisie-kampioen vanaf 18.00 uur de huldiging bij de Grolsch Veste.  Vanaf ongeveer 20.00 uur maken de spelers en de staf hun opwachting. 

Wedstrijden

De Graafschap - FC Emmen (18:30 uur)

FC Emmen deed afgelopen zaterdag hele belangrijke zaken in de strijd om handhaving in de Eredivisie. De ploeg uit Drenthe won thuis met 2-0 van FC Utrecht, waardoor directe degradatie sowieso is afgewend. Het elftal van trainer Dick Lukkien heeft nu zeven punten gepakt uit de laatste drie wedstrijen en het gat met de nacompetitieplaatsen vergroot tot vijf punten. Vanavond kan handhaving zo goed als zeker worden veiliggesteld in de rechtstreekse degradatiekraker met De Graafschap, dat dit weekend met 4-1 verloor van VVV-Venlo. Emmen heeft aan een punt genoeg om De Graafschap definitief af te schudden als concurrent en bij winst wordt het gat voor Excelsior haast ook onoverbrugbaar. Bij winst van De Graafschap ligt alles echter weer helemaal open. Grote belangen dus aan beide kanten.

Ajax - Vitesse (20:45 uur)

Ajax mazzelde afgelopen zaterdag tegen FC Groningen. Door de nipte 0-1 zege bleef de koppostie in Amsterdamse handen. Bovendien werd door de kleine 3-1 overwinning van PSV op ADO Den Haag de ruime voorsprong van Ajax in doelsaldo gehandhaafd. Tegen Vitesse mag opnieuw geen puntverlies worden geleden en dat zal geen gemakkelijke opgave worden. PSV verloor twee punten tegen de Arnhemmers (3-3) en vorig seizoen verloor Ajax in eigen huis met 1-2 van Vitesse. Eerder dit seizoen had Ajax weinig moeite met Vitesse. In het Gelredome werd het 0-4. Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee keer, maar hij is er vanavond door een schorsing niet bij.

Hamburger SV - RB Leipzig (20:45 uur)

In Duitsland worden deze week de halve finales gespeeld van de DFB-Pokal. De eerste halve finale gaat vanavond tussen Hamburger SV, de nummer twee uit de Tweede Bundesliga en RB Leipzig, de nummer drie van de Bundesliga. HSV bereikte de halve eindstrijd door in de kwartfinale met 0-2 van sc Paderborn te winnen, die club staat derde in de Tweede Bundesliga. Leipzig versloeg na verlenging FC Augsburg met 1-2. De andere halve finale, die morgen wordt gespeeld, gaat tussen Werder Bremen er Bayern München.

Deportvio Alavés - FC Barcelona (21:30 uur)

In Spanje is het inmiddels niet meer de vraag óf Barcelona kampioen gaat worden, maar wanneer. Met nog vijf duels te spelen is het verschil met nummer twee Atlético Madrid negen punten. Tegen Alavés kan vanavond opnieuw een grote stap worden gezet richting die landstitel. Barcelona is de laatste 21 competitiewedstrijden ongeslagen en won afgelopen zaterdag thuis met 2-1 van Real Sociedad. Alavés speelde vrijdagavond al met 2-2 gelijk tegen Real Valladolid en daardoor wacht Alavés al vijf wedstrijden op rij op een overwinning. Met de achtste plaats is de club echter wel één van de verrassingen van dit seizoen. Lange tijd stond Alavés op een Champions League-plaats, maar inmiddels lijkt de Europa League het hoogst haalbare. 

Voetbal op tv

18:30 uur: De Graafschap - FC Emmen, FOX Sports 1 - live verslag van het duel in de Eredivisie

19:45 uur: AZ - Heracles Almelo, FOX Sports 2 - live verslag van het duel in de Eredivisie

19:45 uur: sc Heerenveen - VVV-Venlo, FOX Sports 3 - live verslag van het duel in de Eredivisie

20:45 uur: Ajax - Vitesse, FOX Sports 1 - live verslag van het duel in de Eredivisie

20:45 uur: Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion, Ziggo Sport 14 - live verslag van het duel in de Premier League

20:45 uur: Hamburger SV - RB Leipzig, ARD - live verslag van de halve finale in de DFB-Pokal

21:30 uur: Deportivo Alavés - FC Barcelona, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het duel in La Liga

00:15 uur: Libertad - Gremio, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Copa Libertadores

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen