RvC-leden van FC Twente hebben spijt van ontslag Hake

23 april 2019, 08:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente promoveerde maandagmiddag binnen een jaar terug naar de Eredivisie en dat was niet alleen sportief broodnodig, ook financieel. De Raad van Commissarissen-leden Dennis Schipper en Koen Groenewold beschrijven met terugwerkende kracht hoe nijpend de situatie in Enschede was afgelopen jaar.  "We moesten echt alles op alles zetten om niet om te vallen", aldus Groenewold. Ook heeft het duo spijt van het ontslag van René Hake.

Tegenover TC/Tubantia gaan beide heren in op de ontwikkelingen rondom FC Twente. Naar eigen zeggen was er een tekort aan ervaring in de voetbalwereld, zeker in het begin. Dat was volgens Groenewold funest, uiteindelijk ook voor trainer Hake die werd ontslagen. Dat vindt ook Schipper. "Als commissaris praat je normaliter alleen met de directie. Zo gaat het tenminste in het bedrijfsleven. Maar als ik toen wist was ik nu weet, had ik nooit ingestemd met het ontslag van Hake."

Ook financieel werden er wat flaters geslagen door de Tukkers, bij wie inmiddels Paul van der Kraan als nieuwe bestuurder is begonnen. Toch is de weg naar een normale financiële situatie nog ver weg. Groenewold: "De schuld is met ruim 30 miljoen teruggebracht van 54 miljoen naar circa 24 miljoen en moet op 1 juni 2023 zijn gereduceerd tot 15 miljoen. Pas dan spreek je weer van enigszins normale verhoudingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen