Ajax begint met Dolberg in plaats van Neres tegen Vitesse

23 april 2019, 19:42   Bijgewerkt: 23 april 2019, 19:55

Ajax treedt dinsdagavond met Kasper Dolberg als basisspeler aan tegen Vitesse. De Deense aanvaller begint in de punt van de aanval en houdt David Neres uit de basis. Winterversterking Lassina Traoré behoort tegen de nummer zes van de Eredivisie voor de eerste keer tot de wedstrijdselectie.

In aanloop naar het duel met Vitesse was het de vraag of Matthijs de Ligt en Daley Blind fit genoeg zouden zijn om te kunnen spelen. Zij behoren 'gewoon' tot de eerste elf van Erik ten Hag, in tegenstelling tot Neres. Het is niet helemaal duidelijk of de Braziliaan rust krijgt of om tactische redenen naar de bank is verwezen. 

Door de aanwezigheid van Dolberg verhuist Dusan Tadic uit het centrum en begint hij op de linkerflank. Klaas-Jan Huntelaar, afgelopen weekend matchwinnaar tegen FC Groningen (0-1) is er niet bij omdat hij in het Hitachi Stadion twee keer geel kreeg. Joël Veltman begint weer als rechtsachter voor de geblesseerde Noussair Mazraoui.

Ajax hoopt in de Johan Cruijff ArenA de volgende stap richting de landstitel te zetten. De Amsterdammers kunnen concurrent PSV weer op drie punten zetten. De Eindhovenaren spelen donderdag tegen Willem II.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, Van de Beek, De Jong, Ziyech, Dolberg, Tadic

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen