H'veen vergeet te winnen van VVV en kan play-offs vergeten

23 april 2019, 21:56

SC Heerenveen en VVV-Venlo zijn dinsdagavond niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Michel Vlap verzorgde met zijn vijftiende en zestiende doelpunt van het seizoen de twee treffers voor Heerenveen. Sem Steijn, zoon van VVV-trainer Maurice Steijn, produceerde de 2-2 in de laatste minuut van het duel. De twee ploegen schieten niets op met het gelijkspel. Een Europees ticket is voor beide nu definitief onhaalbaar.

Met name voor Heerenveen komt het gelijkspel hard aan. De ploeg zette voorafgaand aan het seizoen in op Europees voetbal, iets waar het alleen bij een zege nog op mocht blijven dromen. Heerenveen was vanaf de beginfase de bovenliggende partij en had al snel de mogelijkheid op 1-0. Vlap liep handig weg bij het centrale verdedigingsduo van VVV, zoals hij dat wel vaker zou doen. De middenvelder verzuimde van dichtbij echter met binnenkant voet binnen te schieten.

In de eerste helft kon Heerenveen de voorsprong eenvoudig uitbreiden via mogelijkheden van Michel van Bergen, waarbij Lars Unnerstall de inzet met met zijn voet keerde, en Lammers, die een voorzet van Van Bergen vergat binnen te tikken. Daardoor hield Heerenveen de spanning onnodig in het duel en hield het de hoop op een comeback in stand bij VVV.

Die comeback kwam er in de tweede helft ook, via een doelpunt van supersub Jay-Roy Grot. De sterke aanvaller aarzelde niet, oog in oog met doelman Warner Hahn, en mikte de bal beheerst in de korte hoek. Het was de eerste echte grote kans voor de Limburgers, die nooit echt aanspraak maakten op de overwinning.

Hoe vervelend voor Heerenveen, zo mooi was de slotfase voor Steijn. De zeventienjarige speler tikte in extremis de gelijkmaker binnen van dichtbij, na goed voorbereidend werk van Grot. Het talent werd daarmee de jonge doelpuntenmaker ooit in het shirt van VVV.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Warner Hahn 6, Daniel Høegh 7, Doke Schmidt 5, Kik Pierie 6, Lucas Woudenberg 5.5, Ben Rienstra 5.5, Michel Vlap 7, Pelle van Amersfoort 5.5 ('66. Morten Thorsby 6), Yuki Kobayashi 6 ('66. Stijn Schaars 5.5), Mitchell van Bergen 7, Sam Lammers 5.5.

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6.5, Christian Kum 5, Moreno Rutten 5, Nils Röseler 5, Roel Janssen 3.5, Danny Post 4, Johnatan Opoku 6 ('66. Tristan Dekker 5.5), Peter van Ooijen 4.5 ('45. Jay-Roy Grot 7), Tino Susic 5.5 ('81. Sem Steijn -), Patrick Joosten 5, Peniel Mlapa 6.

Man of the Match: Michel Vlap (SC Heerenveen).

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling