Belgische politie doet inval op trainingscomplex Anderlecht

24 april 2019, 12:04   Bijgewerkt: 24 april 2019, 14:49

Het is dit seizoen al bijzonder onrustig bij Anderlecht en ook woensdag was er reuring bij de club uit Brussel. De Belgische politie deed namelijk een inval op het trainingscomplex van de club voor een onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken en criminele activiteiten bij transfers. De focus ligt vooral op makelaars.

Ook bij Belgische voetbalbond is een inval gedaan, berichten Belgische media woensdag. De inval heeft niets te maken met de operatie 'Propere Handen' die vorig jaar oktober werd opgestart vanwege corruptie in het Belgische voetbal. Door dat onderzoek werden er al twintig kopstukken uit de Belgische voetballerij in de boeien geslagen.

Het is onduidelijk wat de inval van woensdag heeft opgeleverd voor de Belgische politie. Volgens Anderlecht was de club niet op de hoogte van de inval, maar zal het wel de volledige medewerkingen verlenen. Het is sowieso onrustig bij Anderlecht, dat vijfde staat in de competitie en dus niet meer mag hopen op het kampioenschap. Fred Rutten vertrok door de slechte prestaties op 16 april bij de club, na onderling overleg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen