Koster: "Tegen teams als PSV moet je een topdag hebben"

24 april 2019, 16:09

Willem II kan donderdagavond een belangrijke rol spelen in de strijd om de landstitel. De Tilburgers ontvangen op eigen terrein PSV, dat in navolging van Ajax geen fout mag maken. Adrie Koster beseft echter dat het een hels karwei wordt om de nummer twee van de Eredivisie punten afhandig te maken.

Willem II verloor onlangs van Ajax (1-4) en ontvangt in speelronde 32 de andere titelkandidaat. "In wedstrijden tegen ploegen als PSV moet je een topdag hebben en zorgen dat je de kansen die je krijgt afmaakt", zegt Koster via de officiële clubkanalen. Vorig seizoen wisten de Tilburgers met liefst 5-0 te winnen van de regerend kampioen. Aan die uitslag hecht de trainer geen waarde. "Eerdere resultaten bieden geen enkele garantie voor deze wedstrijd. Er staat nu een ander PSV en Willem II."

Koster moet tegen PSV puzzelen, want naast de geschorste Diego Palacios ontbreken ook Timon Wellenreuther, Vangelis Pavlidis, Elmo Lieftink en Justin Ogenia (allen geblesseerd). Daartegenover staat wel de terugkeer van Freek Heerkens. "De terugkeer van Freek komt goed uit, omdat hij ons weer een extra optie geeft om de plek van Palacios in te vullen", vervolgt Koster, die wil dat zijn ploeg zich revancheert voor de zwakke wedstrijd tegen Excelsior (1-1). "Ik hoop dat de jongens voortaan laten zien dat het spel en de getoonde inzet een incident was. Dit mag ons niet weer gebeuren."

Fran Sol

De wedstrijd tussen Willem II en PSV staat ook in het teken van Fran Sol. De Spaanse publiekslieveling vertrok in de winterstop naar Dinamo Kiev en neemt donderdag afscheid van het publiek in Tilburg. "Fran is van grote waarde geweest voor de club en verdient dit afscheid. Het is mooi dat hij in een vol stadion een ereronde kan maken", besluit Koster.

Lees ookVan Bommel weer in achtervolging: "Ajax is nu de favoriet"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen