Engelse media: Van Dijk wint Player of the Year-award

24 april 2019, 19:01   Bijgewerkt: 24 april 2019, 23:51

Virgil van Dijk is verkozen tot winnaar van de PFA Player of the Year-award. Dat melden althans enkele Engelse media, waaronder Daily Mail. Officieel wordt de winnaar later deze week pas bekendgemaakt, maar de Engelse krant heeft de uitslag alvast verklapt.

De verdediger van Liverpool stond al op de shortlist voor de eervolle titel. Manchester City-trio Sergio Agüero, Raheem Sterling en Bernardo Silva, ploeggenoot Sadio Mané en Chelsea-aanvaller Eden Hazard waren de andere genomineerden. Sterling leek naast Van Dijk de grootste kanshebber om verkozen te worden tot speler van het jaar in de Engelse Premier League.

Na Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie is Van Dijk de vierde Nederlander die de prestigieuze prijs wint. De Oranje-captain is de opvolger van teamgenoot Mohammed Salah, die vorig seizoen de prijs in ontvangst mocht nemen. Aankomende zondag zal de prijs officieel worden uitgereikt.

Anderhalf jaar geleden maakte Van Dijk de overstap van Southampton naar Liverpool. De centrale verdediger werd voor 84,5 miljoen euro overgenomen en loste van meet af aan zijn belofte in. Dit seizoen is Van Dijk de dragende kracht van Liverpool, dat met Manchester City strijdt om de Engelse titel en in de Champions League ten koste van FC Barcelona hoopt een finaleplaats te bemachtigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen