FC Utrecht wint en staat met anderhalf been in play-offs

24 april 2019, 21:45   Bijgewerkt: 24 april 2019, 21:53

FC Utrecht is zo goed als zeker van de play-offs voor Europees voetbal. Het won met veel moeite met 2-1 van Fortuna Sittard en heeft nu vijftig punten. Gyrano Kerk nam beide treffers van Utrecht voor zijn rekening. De bezoekers uit Limburger verweerden zich kranig en kregen gezien het spelbeeld te weinig.

Fortuna Sittard had de statistieken in 2019 voor wat betreft de uitduels niet bepaald in het voordeel. In de laatste zeven uitduels kreeg het telkens gemiddeld drie goals tegen. Even leek het ook in Utrecht ook helemaal mis te gaan. De thuisploeg startte voortvarend en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Simon Gustafson stuurde Nicolas Gavory de diepte in. De Fransman hield het overzicht en gaf een puike voorzet op Gyrano Kerk die alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen.

Bij Utrecht konden de supporters voor de wedstrijd al juichen bij het zien van de opstelling. Na lang hopen was het moment dan eindelijk daar: een basisplek voor Nick Venema. De jonge aanvaller zat in de eerste helft niet heel lekker in de wedstrijd, maar kreeg wel een goede kans op een treffer. Hij was er op snelheid door en testte Alexei Koselev met een hard schot, de goalie bracht echter redding. Het niveau van de wedstrijd begon inmiddels wat te dalen en dat was te zien aan het spel. Zowel Fortuna Sittard als FC Utrecht kreeg een grote kans om te scoren. Bij Fortuna kon Mark Diemers zo op het Utrechtse doel aflopen, maar hij schoot veel te hard en gehaast. Aan de andere kant brak Kerk door, maar ook hij verprutste de kans door een te snelle en te harde voorzet.

De ploegen leken te gaan rusten met een 1-0 tussenstand, maar niets bleek minder waar toen Balic voor de  verdiende Fortunese gelijkmaker tekende. Diemers zette de aanval op en Balic kon overnemen. De Kroaat rondde vervolgens mooi af en de stand was weer gelijk.

Het spel bij Utrecht werd er in de tweede helft niet beter op. Fortuna rook bloed en was een aantal keer dicht bij de tweede treffer van de avond. De eerste was voor Jorrit Smeets. Finn Stokkers was er op snelheid aan de zijkant door en bracht de bal bij Smeets. Die schoot vervolgens maar nét naast. Uit de corner die volgde had ook El Messaoudi geen succes. De Limburgse storm ging hierna weer wat liggen.

De krachten bij Fortuna waren inmiddels weggevloeid en tot echte kansen kwam het niet meer. FC Utrecht boekt dus een moeizame overwinning op de Limburgers en staat nu op vijftig punten. Dat is naar alle waarschijnlijk genoeg voor een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. Fortuna blijft door de nederlaag op 34 punten staan. Dat lijkt met nog twee wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van vijf punten op nummer zestien De Graafschap genoeg voor lijfsbehoud.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: David Jensen 6.5; Sean Klaiber 6, Timo Letschert 6, Willem Janssen 6, Nicolas Gavory 7; Joris van Overeem 5.5 , Riechedly Bazoer 5.5 (65. Jean-Christophe Bahebeck , Sander van de Streek 5.5 (77. Lucas Görtler -); Simon Gustafson 5, Gyrano Kerk 7, Nick Venema 6 (90. Cyriel Dessers -)

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6.5; Calvin Mac-Intosch 6, Branislav Ninaj 6, Kai Heerings 6, Michael Pinto 5.5 (86. Lisandro Semedo -); Jorrit Smeets 5.5 (70. Amadou Ciss ), Ahmed El Messaoudi 6, Andrija Balic 7.5; Mark Diemers 7.5 (78. Lars Hutten -), Finn Stokkers 5.5, Lazaros Lamprou 5.5

Man of the match: Gyrano Kerk

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen