SC Cambuur speelt ook volgend seizoen tijdens interlandperiodes

25 april 2019, 11:32

Eerste Divisie-clubs zijn volgend seizoen niet meer verplicht om tijdens de interlandperiodes in actie te komen, maar voor SC Cambuur verandert er niets. De club uit Leeuwarden laat donderdag via de officiële kanalen weten voorstander te zijn van het spelen tijdens interlandweekenden. Dat af en toe een international moet worden afgestaan, neemt Cambuur op de koop toe.

Cambuur kiest ervoor om tijdens de interlandperiodes actief te blijven om maandagavondwedstrijden te vermijden. 'Als SC Cambuur stellen we het belang van onze supporters voorop en daarom hebben we ervoor gekozen om komend seizoen ook in de interlandweekenden te voetballen', aldus de Leeuwarders. 'Voor onze supporters (en ook de uitsupporters) en sponsoren is de maandagavond allesbehalve een ideale voetbalavond.'

Clubs als Sparta Rotterdam, NEC en FC Twente, dat komende zomer terugkeert in de Eredivisie, uitten dit seizoen forse kritiek op de KNVB omdat zij regelmatig verplicht (jeugd)internationals moesten afstaan. Cambuur heeft met Andrejs Ciganiks slechts één international in de gelederen. De kans is overigens aanwezig de Leeuwarders volgend seizoen helemaal niet in de Eerste Divisie spelen. De ploeg van trainer René Hake bezet de achtste plaats in de competitie, die aan het einde van het reguliere seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen