Moniz verliest met Excelsior: "Mentaal zijn we nu dood"

25 april 2019, 22:22

Door de nederlaag bij ADO Den Haag (3-1) weet Excelsior zo goed als zeker dat het de Eredivisie-status in de nacompetitie zal moeten gaan verdedigen. Een fikse domper, vindt trainer Ricardo Moniz. Hij had zich meer voorgesteld van de uitwedstrijd tegen ADO.

Moniz beseft dat Excelsior punten had moeten halen in Den Haag om uitzicht te krijgen op plaats vijftien. "Ik ben doodziek voor de spelers en de meegereisde fans die er in grote getallen waren", zegt de coach tegen RTV Rijnmond. "De snelle openingstreffer is niet te verklaren, maar we komen fantastisch terug. Waarom is er dan het geloof niet dat je die 1-2 maakt? Je hebt de flair niet om jezelf te belonen, daar ligt de pijn. Je hebt geen 'final touch' en mist scorend vermogen."

De opvolger van Adrie Poldervaart ziet wel positieve punten, maar beseft dat het een hels karwei zal worden om de ploeg te behouden voor de Eredivisie. "De aanknopingspunten zijn dat we hier de eerste helft domineren en dat we geen bus hebben geparkeerd", stelt de coach. "Maar conditioneel zijn we nog lang niet sterk genoeg om het 95 minuten vol te houden. Fijn dat AZ-thuis is uitgesteld want komend weekend was te snel geweest, mentaal zijn we nu allemaal dood."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen