PSV blijft in spoor Ajax na simpele zege op lamlendig Willem II

25 april 2019, 22:39   Bijgewerkt: 25 april 2019, 23:41

PSV heeft het gat met Ajax in de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie weer teruggebracht tot enkel het doelsaldo. De Eindhovenaren hadden vanavond in Tilburg geen kind aan Willem II. Het door PSV-supporters gevreesde uitduel werd door treffers van Donyell Malen, Michal Sadílek en Steven Bergwijn met 0-3 gewonnen.

Aangezien het doelsaldo nauwelijks meer een issue is in de titelrace, wist PSV dat het vanavond in Tilburg alleen maar moest winnen om Ajax bij te blijven in de jacht op de schaal. Tegenstander Willem II maakt nog een kans op de play-offs voor Europees voetbal, maar kijkt vooral vooruit naar de bekerfinale van zondag 5 mei. In de openingsfase waren beide ploegen in het Koning Willem II Stadion redelijk aan elkaar gewaagd. Dat kwam vooral omdat Willem II probeerde mee te voetballen en druk wilde zetten waar dat kon. Het was echter vooral slordig aan beide kanten met ballen die zomaar werden ingeleverd en nul gecreëerde kansen. Hirving Lozano en Marios Vrousai probeerden met voorzeten nog wel respectievelijk Luuk de Jong en Alexander Isak te bereiken, maar steeds zat er wel een been van de tegenstander tussen. Het tempo lag, voornamelijk bij Willem II hoog, en dat vergoedde het matige spel enigszins.

Willem II was van slag door die tegentreffer en liet eigenlijk niks meer zien. PSV speelde in het eerste gedeelte van de eerste helft nog vooral op de omschakeling, maar mocht nu de bal hebben van de thuisploeg. Zes minuten na de openingstreffer zat de wedstrijd eigenlijk al in de tas voor PSV. De uitgefloten Lozano werd gevloerd door Damil Dankerlui en de daaropvolgende vrije trap leverde de 0-2 op. Sadílek schoot zijn vrije trap in één keer achter de blunderende doelman Woud. De Jong leek de bal nog heel even licht te raken, maar dit was lastig te zien. Bergwijn en Angeliño konden voor rust de score zelfs nog verder uitbreiden, maar dat lukte niet. Desondanks werd al snel duidelijk dat PSV hier geen misstap ging maken in de titelstrijd en zelfs al snel toch nog een beetje aan het doelsaldo kon gaan denken.

Adrie Koster zag ook dat zijn ploeg weinig in de melk te brokkelen had en greep in de rust keihard in. De schuldige aan de 0-1, Anita, en ook Dries Saddiki bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Renato Tapia en Freek Heerkens. Willem II drong hierna iets aan, maar kon niet voorkomen dat PSV de eerste kans van de tweede helft kreeg. Een schot van Bergwijn werd met moeite gekeerd door Woud. Er waren wel fases dat Willem II PSV onder druk poogde te zetten en in en rond de zestien de bal rondspeelde, maar die momenten waren vaak van korte duur. PSV hoefde nergens voor de vrezen. Willem II wilde geen blessures of schorsingen oplopen met het oog op de bekerfinale.

Opstellingen en beoordelingen:

Willem II: Michael Woud 4, Fernando Lewis 6, Jordens Peters 5, Thomas Meissner 5,5, Damil Dankerlui 5,5; Vurnon Anita 4,5 (46. Renato Tapia 6), Pol Llonch 6, Daniel Crowley 5 (79. Karim Coulibaly -); Marios Vrousai 6, Alexander Isak 6, Dries Saddiki 5 (46. Freek Heerkens 5,5)

PSV: Jeroen Zoet 7; Denzel Dumfries 7,5, Daniel Schwaab 7,5, Nick Viergever 7,5, Angeliño 7,5; Pablo Rosario 7 (79. Érick Gutiérrez -), Michal Sadílek 7, Luuk de Jong 7; Hirving Lozano 7,5 (83. Gastón Pereiro -), Donyell Malen 7,5, Steven Bergwijn 7 (69. Cody Gakpo 6)

Man of the match: Donyell Malen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen