'Groep fans wil NAC kopen van grootaandeelhouders'

26 april 2019, 17:07

NAC Breda valt binnenkort mogelijk in handen van de eigen aanhang. Een groep vooraanstaande supporters wil dat NAC weer van NAC wordt en een meerderheidsbelang in de Bredase club kopen. De financiering zou al nagenoeg rond zijn. Dat melden bronnen aan Omroep Brabant.

Omdat de supporters niet meer afhankelijk willen zijn van beslissingen van grootaandeelhouders, willen zij de eigenaren uitkopen. De voorlopig anonieme groep wil dat NAC weer een voetbalbedrijf wordt zonder eigenaren. De Bredase club, die op punt van degraderen staat, heeft twintig aandeelhouders. Volgens Omroep Brabant is de club in feite in handen van grootaandeelhouders van Wim Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema, van wie eerstgenoemde de meeste aandelen heeft.

De grootaandeelhouders hebben een harde eis bij overname: er moet dan wel genoeg financiële ruimte beschikbaar zijn voor NAC om te kunnen investeren. Zij willen de club goed achterlaten en zouden bereid zijn zelf ook water bij de wijn te doen. "Er zal nog heel wat water door de Mark moeten stromen", zegt een bron over het ambitieuze plan.

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen