'Heerenveen Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie'

26 april 2019, 18:33   Bijgewerkt: 26 april 2019, 20:33

Wederom slecht nieuws voor de Eredivisie Vrouwen: in navolging van Achilles '29 is ook SC Heerenveen tot de conclusie gekomen dat er komend seizoen géén vrouwenteam meer op de been te brengen is op het hoogste niveau van Nederland. Ook in Friesland wordt er komend seizoen door de dames dus niet meer in de Eredivisie gevoetbald.

Dat schrijft Omrop Fryslân. In Heerenveen was het vrouwenvoetbal ondergebracht in een stichting, maar die ziet er geen heil meer in om nog een seizoen door te gaan. De financiële mogelijkheden zijn beperkt en hoewel vorig seizoen heel knap de kampioenspoule werd gehaald, heeft de ploeg het dit jaar ook sportief erg lastig. Voorzitter Froukje Hofma schreef eerder een brandbrief, omdat de stichting met schulden kampt, maar vond ondanks gesprekken met SC Heerenveen-voorzitter Cees Roozemond geen oplossing.

Hoewel de ploeg naast de kampioenspoule greep, staat het in de degradatiepoule momenteel wél bovenaan. Vrijdagavond ontvangt Heerenveen in eigen huis Excelsior Barendrecht. Wat er met de speelsters gebeurt is nog onbekend: voor komend seizoen werden de eerste talenten wel al naar het Abe Lenstra Stadion gehaald. Voor komend seizoen zijn er nog slechts zeven vrouwenteams over in de Eredivisie, wel komt Feyenoord er op termijn weer bij - zo is het plan.

Overigens is het niet te hopen voor Heerenveen dat ze hetzelfde lot staat te wachten vrijdagavond als Achilles enkele weken geleden: die ploeg kreeg op de dag dat het nieuws over volgend seizoen naar buiten kwam met 12-0 (!) klop (van Heerenveen). Met Fenna Kalma, Tiny Hoekstra, Suzanne Admraal en Kerstin Casparij beschikt de Friese club over een aantal grote talenten.

Lees ook: Achilles '29 Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen