Zwak Twente opgerold door NEC, Almere City pakt periode

26 april 2019, 22:23   Bijgewerkt: 26 april 2019, 23:04

Voor aanvang van de één na laatste speelronde waren er nog vele ploegen die kans maakten op een ticket voor de play-offs, maar na vandaag zijn er enkele ploegen, waaronder Roda JC, die de droom van de Eredivisie met minstens een jaar moeten uitstellen. NEC bleef wel in de race dankzij een 0-4 (!) overwinning op kampioen FC Twente. Ook Almere City mag zich op gaan maken voor de play-offs, nadat ze tegen Jong PSV knap de vierde periodetitel veilig stelden.

FC Twente - NEC 0-4

FC Twente, de ploeg die eerder deze week nog kampioen werd, leek deze wedstrijd wat last te hebben van een kater van het feest van afgelopen dagen. Hoewel de ploeg van Marino Pusic sterk begon en de eerste grote kans kreeg dankzij Aïtor Cantalapiedra, waren de Tukkers niet bestand tegen de snelle acties van de mannen uit Nijmegen. Na veertig minuten stond FC Twente 2-0 achter door een knappe solo van Ferdy Druijf en een harde kopbal van Ndayshimiye. Toen de Tukkers in de ultieme slotfase van de eerste helft ook nog eens ongelukkig de 3-0 tegen kregen nadat Jonathan Okita een afzwaaier tot doelpunt promoveerde, leek het over en uit.

De mannen uit Enschede leken nog terug te komen nadat Ricardinho een voorzet goed binnenkopte, maar het geluk was niet aan de zijde van FC Twente, want zijn doelpunt werd (onterecht) afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk schoot Druijf in de slotfase nog een penalty binnen waarmee hij de eindstand op 4-0 bepaalde en NEC in de race houdt voor een plek in de play-offs. De Nijmegenaren vormden vooraf een erehaag voor de kampioen, maar Twente rolde tijdens het duel zelf juist de rode loper uit voor de bezoekers.

Almere City - Jong PSV 2-1

Almere City kon vandaag de vierde periodetitel pakken, maar daarvoor moest het eerst nog even afrekenen met Jong PSV, dat met onder andere Cody Gakpo en Maximiliano Romero in de basis startte. Beide ploegen waren even sterk en lange tijd leken de ploegen de catacomben op te moeten zoeken met een 0-0 ruststand, maar uit een vrije trap van Youri Loen mocht Mirani binnenkoppen en zorgde hij zo voor de 1-0.

Jong PSV kwam getergd het veld op voor de tweede helft, begon sterker dan Almere City en het duurde dan ook maar kort voordat Gakpo de 1-1 kon binnenschieten. Daarna bleef Jong PSV nog enkele minuten de dominante ploeg, maar Almere City was niet uit het veld geslagen en begon te zoeken naar het winnende doelpunt. Deze viel: na een goed schot van James Efmorfidis. Daarna bleef het billenknijpen voor de supporters uit Almere, maar de ploeg van Ole Tobiassen sleepte de overwinning binnen. Daarmee pakte zijn ploeg de laatste periodetitel en mogen de mannen uit Almere zich dus op gaan maken voor de nacompetitie

Cambuur - MVV 4-1

De twee ploegen, die voor aanvang van de wedstrijd beide nog in de race waren voor de play-offs, startten matig aan de wedstrijd. Beide ploegen leden vaak balverlies, en toen Robertha na balverlies van Lavalée over het been van de laatstgenoemde ging, leek de centrale verdediger van MVV geel te pakken. Tot iedereens verassing trok arbiter Richard Martens echter de rode kaart, waardoor de ploeg van Ron Elsen met tien man verder moest en Cambuur de wedstrijd ging domineren. Dit leidde voor rust niet voor doelpunten uit open spel, maar omdat Cambuur ook nog eens twee strafschoppen kreeg, had de ploeg van de afzwaaiende Rene Haké na de eerste helft een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na rust kwam Cambuur al snel op 3-0 via Robbert Schilder, die, nadat zijn vermeende doelpunt maandag afgekeurd werd, vandaag dan eindelijk zijn eerste doelpunt in het shirt van de Leeuwarders maakte. MVV richtte zich nog even op en scoorde, nadat een schot van Holtby werd aangeraakt door Mbende nog de 3-1, maar uiteindelijk had Cambuur het laatste woord; Robin Maulun rondde zijn hattrick af en zette de eindstand op 4-1. Cambuur blijft dus in de race voor de play-offplekken, terwijl MVV nu af af moet haken.

Dat geldt ook voor Roda JC, dat verloor van FC Den Bosch. Met Willem van Hanegem op de tribune wonnen de Bosschenaren moeizaam van Roda JC. Ook TOP Oss gaat de play-offs in: zij wonnen moeizaam van FC Dordrecht. Telstar - waar trainer Mike Snoei nog zo [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349439/telstar-voor-bijna-onmogelijke-missie-ik-geloof-er-heilig-in/,_blank,hoopte] op het toetje van de Eerste Divisie - is na vanavond uitgeschakeld. 

Overige uitslagen

TOP Oss - FC Dordrecht: 1-0

Telstar - FC Volendam: 1-1

Roda JC - FC Den Bosch: 0-2

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk: 1-4

FC Eindhoven - Jong AZ: 0-1

Sparta - Jong Ajax: 2-2

Jong FC Utrecht - Helmond Sport: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen