Naderende degradatie NAC zet geen streep door stadion-koop

27 april 2019, 08:55

NAC Breda is van plan om het Rat Verlegh Stadion terug te kopen van de gemeente en weet in hoofdlijnen hoe het dat wil doen, al is er nog geen concreet bod gekomen. Toch wil de club de overname van het stadion - ondanks de naderende degradatie uit de Eredivisie - gewoon door laten gaan.

Dat schrijft BN/De Stem. Joost van Mierlo houdt zich lid van de raad van commissarissen van NAC met de verkoop bezig en gelooft nog altijd dat de koopoptie die op 31 mei vervalt, wordt benut door NAC Breda. De prijs moet 5,5 miljoen bedragen: "Ik heb bij de gemeente aangeven hoe we dat zien. Als die het daar mee eens is, kunnen we de volgende stap nemen om het verder rond te maken", aldus Van Mierlo.

Een deel van het geld wordt opgehaald door crowdfunding, waarmee eerder dit jaar geëxperimenteerd werd. Als uiteindelijk de 5,5 miljoen euro niet helemaal op tafel komt, kan de club er voor kiezen om bijvoorbeeld het hoofdgebouw, het veld en/of de tribunes niet over te kopen, waardoor de prijs enigszins gedrukt kan worden. Op 31 mei moet NAC Breda in elk geval de optie hebben gelicht, daarna heeft het nog drie maanden om de koop af te ronden.

Lees ook: NAC Breda krijgt genoeg steun voor stadionkoop uit crowdfunding

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen