Vrouwen Heerenveen voelen geen steun van KNVB en BVO

27 april 2019, 09:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen maakte vrijdag bekend dat er vanavond volgend seizoen geen vrouwenvoetbal meer wordt gespeeld in Friesland in de Eredivisie. Voorzitter Froukje Hofma zag geen andere uitweg, nadat ze weinig steun kreeg van de BVO Heerenveen en de KNVB. Hoewel de profclub onderzoekt of er een nieuwe uitweg is, dringt voor de dames de tijd. "De BVO gaat het wiel opnieuw uitvinden, terwijl we een mooi elftal, een geweldige technische staf en een goede jeugdopleiding zo in een doosje hadden kunnen overhandigen. Dat is zonde."

Dat vertelt Hofma, een van de sterkhouders achter het damesteam van SC Heerenveen in de Eredivisie Vrouwen, tegenover de Leeuwarder Courant. Volgens haar gaan de dames verder kijken en wordt de missie om de boel na twaalf jaar alsnog overeind te houden - wat BVO Heerenveen nog wel wil proberen - steeds moeilijker.

Gesprekken met Heerenveen's directeur Cees Roozemond liepen op niks uit en ook bij de KNVB vond Hofma geen steun. Net als Achilles '29 dreigt dus de tweede Eredivisie-club om te vallen. "Voor het Nederlands vrouwenelftal is een budget van vier miljoen beschikbaar, maar de bond vergeet om te investeren in een navelstreng. Al die speelsters die nu in Oranje voetballen, zijn ergens in de Eredivisie begonnen. Zonder een sterke nationale competitie, krijgen we geen nieuwe talenten en topspeelsters", aldus Hofma.

Roozemond stelt tegenover de LC dat Heerenveen nog zeker gaat onderzoeken of er een doorstart mogelijk is. Hoewel Hofma vindt dat de club te weinig heeft geprobeerd, stelt de algemeen directeur dat dát niet juist is. "Er zal nu wel weer het beeld ontstaan dat wij het hebben gedaan, en dat ben ik gewend na de afgelopen maanden, maar wij zijn in dit alles niet meer dan een zeer betrokken sponsor", aldus Roozemond, die het vrouwenvoetbal zeker wil behouden voor de regio.

Lees ook: 'Heerenveen Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen