Stuttgart en 'Nederlands' Brighton nog in race voor handhaving

27 april 2019, 20:22

VFB Stuttgart heeft de laatste strohalm gegrepen om zich rechtstreeks te handhaven. De nummer zestien van de Bundesliga won van Borussia Mönchengladbach (vijfde) en heeft zo nog zicht op het Schalke 04 van Huub Stevens. Brighton & Hove Albion pakte, zonder Jürgen Locadia en Davy Pröpper een punt in de strijd onderin.

VFB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach: 1-0.

Omdat Schalke 04 eerder vandaag verrassend van Borussia Dortmund won (2-4), moest Stuttgart ook drie punten pakken om de vijftiende plaats in zicht te houden. En zo geschiedde in eigen huis, tegen het voor Champions League-plaatsen voetballende Borussia Mönchengladbach nog wel. De gasten wonnen echter maar een van de laatste vijf duels en ook tegen de laagvlieger bleek dat het bij Mönchengladbach al wekenlang niet loopt.

Anastasios Donis werd tien minuten na rust de matchwinner. Zijn goal zorgt ervoor dat Stuttgart nog zes punten achterstand heeft op Schalke. Met drie duels te spelen wordt het een hele kluif voor Stuttgart, maar Huub Stevens' ploeg is nog niet definitief veilig.

Brighton & Hove Albion – Newcastle United: 1-1.

Zonder de gepasseerde Jürgen Locadie en de geblesseerde Davy Pröpper leek Brighton lange tijd niet te profiteren van het verlies van Cardiff City, dat eerder vandaag geen punten pakte dankzij een goal van Ryan Babel. Ayoze Pérez maakte zoals zo vaak de laatste weken een goal voor Newcastle. De Spanjaard heeft nu de laatste vijf goals van de gasten gemaakt. Brighton kwam een kwartier voor tijd echter nog langszij dankzij Pascal Gross. Het gat met nummer achttien Cardiff is nu vier punten en daardoor lonkt handhaving voor Brighton.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen