Invaller Messi bezorgt FC Barcelona na moeizame pot titelfeest

27 april 2019, 22:37   Bijgewerkt: 27 april 2019, 22:49

FC Barcelona is kampioen van Spanje. De Catalanen wonnen hun kampioenswedstrijd tegen Levante met veel moeite (1-0) dankzij een goal van invaller Lionel Messi, die eerst rust kreeg vanwege het Champions League-treffen met Liverpool. Met nog drie duels te spelen is Barça niet meer te achterhalen voor Atlético Madrid. Zodoende is de achtste titel in elf jaar tijd een feit voor de dit seizoen ongenaakbare ploeg van Ernesto Valverde.

De royale voorsprong zorgde ervoor dat het de afgelopen weken niet de vraag was of, maar wanneer Barcelona het kampioenschap zou pakken. Een aantal gelijke spelen tijdens de recente duels bracht de spanning in de competitie niet terug. Omdat Atlético vanmiddag moeizaam won van Real Valladolid moest Barça zaterdag zelf in Camp Nou winnen om de landstitel de kunnen vieren. Toch besloot Ernesto Valverde om Lionel Messi op de bank te houden vanwege de verplichtingen in de Champions League.

Het resulteerde in een tamme eerste helft, waar Barça het wel probeerde, maar de vereniging van Levante nauwelijks wist te verontrusten. Het was voor Valverde het sein om de Argentijnse sterspeler binnen de lijnen te brengen en ruim een kwartier na zijn entree, brak Messi dan zoals verwacht de ban namens de koploper, waardoor de Argentijn zich voor de tiende keer tot kampioen van Spanje wist te kronen.

De zege en het zesentwintigste kampioenschap van Spanje kwam tegen het afwachtende Levante niet meer in gevaar en met nog drie competitieduels te spelen, kan de focus volledig op de Champions League. Daar wacht aanstaande woensdag en volgende week dinsdag de wedstrijden tegen Liverpool.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen