Cillessen spreekt vertrekwens uit na titel Barcelona: "Ik wil spelen"

28 april 2019, 10:31   Bijgewerkt: 28 april 2019, 10:37

Jasper Cillessen is blij dat zijn club FC Barcelona gisteren de Spaanse titel heeft veroverd. Toch hoopt de eerste doelman van het Nederlands Elftal dat dit voor hem voorlopig het laatste kampioenschap in Catalonië is, want volgend jaar wil hij graag ergens anders onder de lat staan.

Na de magere 1-0 thuiszege op Levante werd gisteravond in Camp Nou een bescheiden feestje gevierd. Cillessen zelf is blij dat de titel voor Barcelona nu al binnen is, zodat hij in de resterende drie competitiewedstrijden mogelijk nog speeltijd krijg. Dit seizoen speelde de doelman uit Nijmegen namelijk nog geen enkele minuut in La Liga. Hij kwam alleen in actie in de Spaanse beker, waar Barcelona in de finale staat.

Cillessen wil volgend seizoen daarom graag een deurtje verder kijken, zegt hij tegenover Ziggo Sport. "Ik hoop dat ik een mooie nieuwe club ga vinden waar ik kan spelen, want ik wil heel graag spelen." Een voorkeur voor een bepaalde club of competitie sprak hij niet uit. Eerst gaat hij proberen met Barcelona beslag te leggen op de Copa del Rey en met name de Champions League. "Dat is het grote doel, dus de focus ligt alweer op woensdag. Dat worden geen makkelijke wedstrijden, Liverpool is een goede ploeg."

Matthijs de Ligt

Ook ging Cillessen nog kort in op een mogelijk vertrek van Matthijs de Ligt naar Barcelona. De aanvoerder van Ajax wordt al langer gelinkt aan de Spaanse topclub, waar ook Frenkie de Jong na de zomer zal gaan spelen. "Wie wil hier niet heen? Ik denk dat als iemand de kans krijgt om naar Barcelona te gaan, dat diegene daar dan heel graag heen wil."

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen