Arsenal verliest wéér en ziet Champions League in gevaar komen

28 april 2019, 14:57   Bijgewerkt: 28 april 2019, 16:35

Het moet raar lopen wil Arsenal bij de eerste vier eindigen in de Premier League. De ploeg van Unai Emery had enkele weken geleden de beste papieren om derde te worden, maar lijkt nu zelfs een plaats bij de eerste vijf te kunnen vergeten. Zondag werd er met 3-0 verloren bij Leicester City, wat alweer de derde nederlaag op rij betekent.

Juist in de fase dat de prijzen worden vergeven in de Premier League, haakt Arsenal af. De formatie heeft vrijwel het complete seizoen weggegeven in een paar weken tijd. Tijdens pasen werd er met 2-3 verloren van Crystal Palace, waarna er donderdag een nederlaag werd geleden bij Wolverhampton Wanderers (3-1). De teller staat na vandaag op vier nederlagen uit de laatste vijf competitieduels. De topvier lijkt zodoende een illusie voor Arsenal, dat nu vijfde staat.

Tegen Leicester, dat al uitgespeeld is, werd de ploeg in de eerste helft weggeblazen. Dat rechtsback Ainsley Maitland-Niles kort voor rust rood kreeg, hielp uiteraard niet mee. Na de pauze schoot middenvelder Youri Tielemans de verdiende 1-0 tegen de touwen. Arsenal, dat Mesut Özil moest missen, keek lijdzaam toe en verloor niet meer dan terecht. Vijf minuten voor tijd maakte Jamie Vardy de 2-0 na een lange bal van keeper Kasper Schmeichel en de spits maakte het vervolgens nog erger door diep in blessuretijd de 3-0 binnen te tikken. Daarmee is de rampweek compleet voor Arsenal. Drie nederlagen en liefst negen tegengoals tegen toch niet de sterkste teams, zorgen ervoor dat Arsenal een plaats bij de eerste vier kan vergeten.

Een uitweg is nog de Europa League. Arsenal staat in de halve finale, waarin Valencia de tegenstander is. Wint de ploeg dat toernooi, dan plaatst het zich automatisch voor de Champions League van volgend seizoen. Het is echter zeer de vraag of Arsenal in deze vorm wat kan klaarspelen in dat toernooi.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen