Duitsland tankt vertrouwen tegen Ecuador

Ger
20 juni 2006, 17:54

Door een klinkende overwinning op Ecuador heeft Duitsland zich dinsdagmiddag in poule A verzekerd van de koppositie. De formatie van coach Jurgen Klinsmann had in Berlijn geen kind aan de tamme Zuid-Amerikanen: 3-0. Door de derde overwinning op rij voor die Mannschaft begint voetbalminnend Duitsland inmiddels serieus te geloven in de wereldtitel.

Bij Ecuador, dat net als Duitsland door twee overwinningen al zeker was van de achtste finales, hield bondscoach Luis Suarez enkele spelers met een gele kaart op de bank. Daarnaast ontbrak Carlos Tenorio wegens een lichte enkelblessure. Ondanks de wijzigingen zag Suarez vooraf wel mogelijkheden tegen het gastland. "We hebben al een keer van Brazilië en Argentinië gewonnen, dus waarom niet van Duitsland winnen?"

In Berlijn maakte het eltal van Suarez echter een matte indruk. De Zuid-Amerikanen lieten het initiatief veelal aan Duitsland en wisten zelf geen kans van betekenis af te dwingen. Met name het middenveld van Ecuador slaagde er niet in om de regie van de wedstrijd over te nemen. In de voorhoede liepen Ivan Kaviedes en Felix Borja er verloren bij.

In de tweede helft begon Ecuador, waar Borja in de kleedkamer achterbleef voor Cristian Benitez, een stuk frisser aan de wedstrijd. Middenvelder Edwin Tenorio nam in de 49e minuut het Duitse doel onder vuur; goalie Jens Lehmann tikte de inzet over de lat. Niet veel later sloeg de inzet van Ecuador te ver door. Luis Valencia beging een forse overtreding op Ballack en ontving een gele kaart. Na het incident nam de druk van de Zuid-Amerikanen af.

Klinsmann bracht in de tweede helft Oliver Neuville, Tim Borowski en Gerald Asamoah binnen de lijnen voor Klose, Torsten Frings en Schneider. Ook met de nieuwe krachten hield Duitsland de Zuid-Amerikanen eenvoudig onder de duim. Tekenend voor de onmacht van Ecador was het feit dat de ploeg in de gehele wedstrijd slechts twee keer op doel schoot.

Duitsland treft als groepswinnaar in de achtste finales de nummer twee uit poule B. Dat zal naar verwachting Zweden zijn, hoewel ook Trinidad & Tobago nog een minieme kans maakt. Ecuador kan zich vermoedelijk gaan opmaken voor een confrontatie met Engeland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen