Weghorst scoort twee keer: "Niet mijn beste wedstrijd"

28 april 2019, 18:19

Met twee doelpunten en een assist was Wout Weghorst zondag belangrijk voor VfL Wolfsburg, dat met 1-4 won bij 1899 Hoffenheim. In de strijd om de Europese tickets moest Wolfsburg drie punten pakken en dat lukte dus. Helemaal tevreden was Weghorst (op archiefbeeld) niet.

Wolfsburg kwam met 1-0 achter, maar knokte zich daarna terug in het duel. "Het was een moeilijke openingsfase, maar uiteindelijk zijn we in de wedstrijd gekomen. We zijn ons positiespel gaan spelen en dat heeft geresulteerd in veel kansen", analyseert Weghorst bij FOX Sports. "Voor rust maakten we de belangrijke 1-1 en daarna hebben we gedomineerd. Het is een verdiende overwinning voor ons."

Weghorst scoorde twee keer en schroefde zijn seizoenstotaal op naar veertien goals. Uitstekende cijfers voor een debuutseizoen in de Bundesliga. Toch was hij niet helemaal tevreden. "Ik was niet zo balvast en niet zo rustig als normaal", zegt hij. "Het is lekker als je in een mindere wedstrijd met twee goede goals belangrijk bent. Ik gaf ook nog een assist, dus de statistieken zijn goed, maar toch was het niet mijn beste wedstrijd. Ik kon alleen keihard werken en daar kan ik gelukkig altijd wel op terugvallen. Je moet keihard werken voor je team, maar aan de bal was het niet goed."

Wolfsburg staat achtste, maar heeft nog zicht op de zevende plaats. Daar staat Hoffenheim, dat één punt meer heeft.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen