Club Brugge houdt hoop op titel na overwinning op Anderlecht

28 april 2019, 20:01

Club Brugge mag blijven hopen op titelprolongatie. De Vlamingen klopten zondagavond in eigen huis Anderlecht (1-0). Het Nederlandse Brugge-trio Arnaut Danjuma, Ruud Vormer en Stefano Denswil maakte zijn opwachting in de basis. Danjuma werd net als vorige week gewisseld.

Bruggge duimt voor een nieuwe landstitel, maar heeft dit niet in eigen hand. De regerend landskampioen morste maandag dure punten bij Antwerp (0-0) en is het verschil met koploper RC Genk zes punten. Omdat Genk zaterdag al won bij AA Gent (0-1) moest Brugge zondag winnen van Anderlecht om die marge intact te houden. Dat lukte, zij het ternauwernood.

Een kwartier voor het eindsignaal maakte Wesley het enige doelpunt. In de rebound was hij attent om de bal in het lege doel te werken. Deze keer telde de goal wel. Vlak voor rust werd een treffer van diezelfde Wesley afgekeurd. De VAR zag dat de doelpuntenmaker een millimeter buitenspel stond.

In de resterende vier wedstrijden hoopt Club Brugge het gat met Genk te dichten. De koploper is een van de tegenstanders die de achtervolger nog treft.

Houdt Ajax de nul in Londen? Zet in bij TOTO en win tot vier keer je inzet terug

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen