Bayern komt niet verder dan gelijkspel bij 1. FC Nürnberg

28 april 2019, 20:05   Bijgewerkt: 28 april 2019, 23:15

Daags na de nederlaag van Borussia Dortmund tegen Schalke 04 (2-4) heeft ook Bayern München een opmerkelijke misstap begaan. Op bezoek bij nummer zeventien 1. FC Nürnberg kwam de koploper niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bayern was uiteraard de betere ploeg, maar slaagde er in de eerste helft nauwelijks in om grote kansen te krijgen. Groot was de dreun dan ook dat Matheus Pereira kort na rust de thuisploeg tegen de verhouding in op 1-0 zette. Bayern zette de thuisploeg, die zeventiende staat, vervolgens helemaal vast en kreeg ook kansen. James Rodriguez raakte de lat uit een vrije trap en kort daarna was het alsnog raak. In de 75ste minuut tikte Serge Gnabry binnen na een mooie bal van Kingsley Coman.

Bayern leek er vervolgens overheen te gaan, maar dat lukte niet. In de 89ste minuut plantte Bayern-invaller Alphonso Davies zijn elleboog tegen het hoofd van een tegenstander, waardoor Nürnberg in negentigste minuut nog een penalty kreeg. Tim Leibold zag zijn inzet tegen de paal vliegen en miste dus dé kans op de drie punten. Dat deed Coman vervolgens ook. De Fransman ging er in de laatste minuut vandoor, maar faalde oog in oog met de keeper.

Bayern heeft twee punten meer dan achtervolger Dortmund. Bij Bayern zat Arjen Robben voor het eerst sinds zijn blessure weer op de bank, maar hij viel niet in.

Voorspel de juiste uitslag bij TOTO tussen Tottenham en Ajax: gigantische quoteringen

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!