Machtige Van Dijk verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland

28 april 2019, 22:10   Bijgewerkt: 28 april 2019, 23:44

Het lag al in de lijn der verwachting en is inderdaad uitgekomen: Virgil van Dijk is verkozen tot de PFA Players' Player of the Year. De verdediger die in de winterstop van het vorige seizoen van Southampton naar Liverpool vertrok gaat zodoende aan de haal met de meest prestigieuze prijs in het Engelse voetbal. Robin van Persie (2012) was de laatste Nederlander die de award won. 

Van Dijk volgt een ploeggenoot op, aangezien Mohamed Salah de prijs vorig seizoen won. Raheem Sterling was de grootste bedreiging voor Van Dijk, maar de aanvaller van Manchester City heeft het dus af moeten leggen tegen de Nederlander. De award is zo prestigieus omdat de spelers zelf stemmen op wie de Speler van het Jaar moet worden en het zodoende de ultieme erkenning is. Van Dijk is sinds zijn transfer naar Liverpool een doorslaand succes en wordt als een van de belangrijkste redenen gezien dat Liverpool nog in de race is voor het kampioenschap. Vorig seizoen was hij ook al belangrijk in het bereiken van de Champions League-finale.

Uiteraard is Van Dijk ook opgenomen in het Elftal van het Jaar van de PFA. Daarin vormt hij een verdediging met zijn ploeggenoten Andrew Robertson en Trent Alexander-Arnold. Sadio Mané staat eveneens in het elftal. Afgelopen week werd Van Dijk ook al door de BBC-bezoekers verkozen tot de beste speler van het jaar

Voorspel de juiste uitslag bij TOTO tussen Tottenham en Ajax: gigantische quoteringen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen