Uren Gattuso lijken geteld na cruciaal verlies bij Torino

28 april 2019, 22:26

De druk op Gennaro Gattuso wordt groter en groter. De oefenmeester had het bij AC Milan rond de winterstop even goed op de rit, maar is de laatste weken met zijn ploeg ver weggezakt. Zondag werd er met 2-0 verloren bij directe concurrent Torino, waardoor het halen van Europees voetbal een loodzware opdracht lijkt te worden.

Milan stond zesde, maar heeft die plaats moeten afstaan aan Torino. De ploeg uit Turijn heeft net als Milan 56 punten, maar beschikt over een beter doelsaldo. Daardoor dreigt Milan compleet naast Europees voetbal te grijpen terwijl dit enige tijd geleden nog goed haalbaar was. Milan was zondag niet veel minder dan Torino, maar ging wel onderuit. Een rake penalty van Andrea Belotti brak de ban tien minuten na rust.

Kort daarna raakte Tiemoué Bakayoko de lat voor Milan, dat zelf naliet om te scoren. Torino ging beter met de kansen om en kwam tien minuten na de 1-0 ook op 2-0. Alex Berenguer maakte de beslissende treffer. Milan kwam die klap niet meer te boven. De teleurstelling was zo groot bij Milan-aanvoerder Alessio Romagnoli, dat hij tien minuten voor tijd een rode kaart kreeg.

Milan heeft door de nederlaag slechts één van de laatste zeven competitieduels in winst omgezet. De kans is dan ook groot dat Gattuso geslachtofferd gaat worden.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug