De vier oud-Ajacieden van Tottenham onder een vergrootglas

30 april 2019, 12:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Geen club in de Champions League heeft zoveel oud-Ajacieden onder contract staan als Tottenham Hotspur. Uitgerekend die ploeg is de tegenstander van Ajax in de halve finale van de Champions League. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Davinson Sánchez verdienden bij Ajax een transfer naar The Spurs, maar hoe presteert het viertal in de Premier League? FCUpdate.nl neemt hun situaties onder de loep.

Jan Vertonghen (32 jaar)

Voor Vertonghen is het tweeluik met Ajax zeer bijzonder, zo gaf hij zelf ook al aan. Als jong talent kwam hij op vijftienjarige leeftijd naar Amsterdam en dat heeft de band met Ajax zeer sterk gemaakt. "Ajax heeft me gevormd als mens", zei hij onlangs tegen Het Parool. De verwachting van de Belgisch recordinternational is dat Ajax en Tottenham aan elkaar gewaagd zullen zijn. Hij beschouwt het tweeluik als 'fifty-fifty'.

Duels voor Ajax: 220

Contract bij Spurs tot: 2020

Toby Alderweireld (30 jaar)

Vorig seizoen kwakkelde Alderweireld met blessureleed, waardoor hij slechts tot veertien optredens kwam in de Premier League. Dit voetbaljaar is hij echter topfit en een vaste waarde in de ploeg van Pochettino, die Vertonghen en Alderweireld als zijn twee beste centrumverdedigers ziet.

Duels voor Ajax: 186

Contract bij Spurs tot: 2020

Christian Eriksen (27 jaar)

Eriksen heeft nog een contract tot 2020 in Engeland en de spelmaker is de enige speler uit het huidige basisteam die zijn contract dit seizoen nog niet heeft verlengd. Mogelijk zinspeelt de oud-Ajacied dus op een transfer en wil hij zich ook bij een andere grootmacht laten zien. Het is niet te hopen voor Tottenham, dat tegen Ajax vooral naar Eriksen zal kijken nu Heung-min Son en Harry Kane niet inzetbaar zijn. Trainer Pochettino staat bekend als één van de grootste fans van Eriksen en doet er alles aan om hem te behouden, zei hij onlangs. "Ik hoop en wens dat hij nog lang bij ons blijft", zei de coach.

Duels voor Ajax: 162

Contract bij Spurs tot: 2020

Davinson Sánchez (22 jaar)

Duels voor Ajax: 47

Contract bij Spurs tot: 2024

Denk jij dat Vertonghen tegen zijn oude ploeg de score opent? Zet in en win vijftig keer (!) je inzet terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen