Gisteren gemist: Mazraoui fit, De Roon belangrijk in Serie A

30 april 2019, 00:30   Bijgewerkt: 29 april 2019, 23:31

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 29 april.

Contract van wisselspeler Verhaegh ontbonden bij Wolfsburg

Paul Verhaegh is niet langer ploeggenoot van Wout Weghorst bij VfL Wolfsburg. De Duitse middenmoter meldt maandag dat het contract van de verdediger per direct is ontbonden. De 35-jarige rechtsback beschikte over een aflopende verbintenis.

Mazraoui is fit genoeg om te spelen tegen Tottenham Hotspur

Goed nieuws voor Ajax richting de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Trainer Erik ten Hag kan dinsdag namelijk beschikken over Noussair Mazraoui. De rechtsback is inzetbaar, gaf de coach aan op de persconferentie.

Ten Hag beseft: "De halve finale is een fantastische ervaring"

Na 22 jaar afwezigheid is Ajax weer terug in de halve finale van de Champions League. Een prachtige prestatie, waarbij zeker ook de manier waarop tot bevrediging leidt in Amsterdam. Erik ten Hag beseft dat hij met zijn ploeg iets bijzonders neerzet, maar wil meer. Hij kijkt positief uit naar de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur van dinsdagavond.

Van de Beek: "Genieten, maar willen er ook alles uithalen"

Nu de halve finale van de Champions League is bereikt, is het voor Ajax nog geen tijd om alvast trots te zijn op de prestatie. Donny van de Beek geeft aan dat het bereiken van de halve eindstrijd het begin moet worden van iets nog mooiers.

PEC Zwolle wint alsnog van Groningen en is definitief veilig

PEC Zwolle heeft maandagavond met een schitterende comeback handhaving definitief veiliggesteld. Daarvoor moest de 1-2 achterstand tegen Groningen worden weggepoetst, die was blijven staan nadat het duel woensdag was gestaakt. Dat lukte, met volle overtuiging werd de aanval gezocht en uiteindelijk mondde dat uit in een 3-2 overwinning. Bram van Polen maakte de 2-2, de winnende treffer kwam op naam van Lennart Thy.

De Roon verzilvert penalty en knalt Atalanta naar plaats vier

Atalanta Bergamo is nog altijd in de race voor een Champions League-ticket. Mede dankzij een rake penalty van de belangrijke Marten de Roon werd er maandag terecht met 2-0 gewonnen van Udinese. Daardoor staat Atalanta vierde in de Serie A.

Hamdaoui blinkt uit bij doelpuntrijke overwinning FC Twente

De verplaatste wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente is maandag in het voordeel van de kampioen van de Eerste Divisie beslist. De Tukkers zegevierden maandag met 2-5 op de Toekomst, met een glansrol voor Mohamed Hamdaoui.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen