Van der Sar: "Het plan is niet om zeven spelers te verkopen"

30 april 2019, 15:10

Eén van de belangrijke schakels in het succes van Ajax is algemeen directeur Edwin van der Sar. De beleidsbepaler is trots op wat de Amsterdammers dit seizoen presteren in Europa en weet dat er achter de schermen goede keuzes zijn gemaakt.

Afgelopen zomer was Van der Sar er medeverantwoordelijk voor dat Daley Blind en Dusan Tadic bij Ajax tekenden. Dat is een daverend succes gebleken. "Economisch gezien was het niet het beste idee", zegt de oud-keeper tegen The Guardian. "Voorheen gaven we niet snel spelers uit aan iets oudere spelers. Maar in het Ajax dat in 1995 de Champions League won, zaten naast de talenten ook Frank Rijkaard en Danny Blind als routiniers. Zij hadden ervaring op WK's en in Champions League-finales. We hebben daar naar gekeken en wilden talent combineren met ervaring."

Het is de vraag wat er komende zomer van het succesteam overblijft, als Europese grootmachten zich in Amsterdam gaan melden voor de sterkhouders. "Het plan is niet om zeven spelers van dit team te verkopen", zegt Van der Sar. "We willen competitief blijven en deze hoogtes ook komend seizoen bereiken. Eerst willen we dit seizoen goed afmaken. Er wacht een spannende maand, met uitzicht op drie prijzen."

Denk jij dat Ziyech en Tadic scoren? Zet in bij TOTO en win bijna acht keer je inzet terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen