Pochettino geeft hoop op een finaleplek niet op: "We leven nog"

1 mei 2019, 00:10

Tottenham Hotspur incasseerde dinsdagavond een flinke tik van Ajax in de halve finale van de Champions League. Door een vroeg doelpunt van Donny van de Beek verloor de Engelse club de heenwedstrijd met 0-1, waardoor een finaleplaats ver weg is. Trainer Mauricio Pochettino is er echter van overtuigd dat zijn ploeg de nederlaag volgende week in Amsterdam recht kan zetten.

"We startten niet goed aan de wedstrijd. Ajax was energiek, daar hadden we moeite mee", aldus Pochettino tegenover Engelse media. "Nadat we het doelpunt incasseerden - toen de wedstrijd zo'n 25 à 30 minuten oud was - kwamen we beter in ons spel. Moussa Sissoko bracht energie in de ploeg."

Pas na een tactische omzetting - de Engelsen schakelden over van 5-3-2 naar 4-4-2 - kwam Tottenham onder de druk van Ajax uit. "Misschien was het een fout om met vijf verdedigers te beginnen, maar we hadden weinig opties. Je weet niet wat er was gebeurd als we op een andere manier hadden gespeeld. Het doelpunt lag niet aan het systeem, we benaderden de wedstrijd niet goed. Als manager ben ik daar verantwoordelijk voor."

De Engelsen waren na rust een stuk sterker dan in het eerste bedrijf. "De tweede helft drukten we Ajax terug en probeerden we kansen te creëeren. De wedstrijd was meer in balans. We staan nog maar met 1-0 achter en leven nog. We moeten geloven dat we daar kunnen winnen", besluit de Argentijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen