PSV legt Lauwers vast: middenvelder sluit aan bij beloftenploeg

1 mei 2019, 10:59   Bijgewerkt: 1 mei 2019, 11:40

PSV heeft zich versterkt met Robin Lauwers. De twintigjarige middenvelder sluit komende zomer transfervrij aan en tekent een contract voor één seizoen in Eindhoven. De in België geboren middenvelder vertrok eerder dit jaar bij Willem II en zit sindsdien zonder club: hij sluit aan bij de beloftenploeg. 

Bij Jong PSV werkte hij de afgelopen weken een stage af en daarin maakte Lauwers genoeg indruk om een contract af te dwingen. "Ik heb de kans gekregen mezelf hier te bewijzen en die wilde ik met beide handen aanpakken", aldus Lauwers op het clubkanaal van PSV. "Dit is een heel mooi moment. De trainers en begeleiders stonden direct voor me klaar, hielpen waar nodig en daardoor heb ik denk ik een goede basis voor komend seizoen neergelegd. Het is belangrijk om die door te trekken, een goede voorbereiding te draaien, wedstrijdritme op te doen en van daaruit hoop ik minuten in het betaald voetbal te gaan maken."

Dat laatste lukte de aanvallende middenvelder - die in de jeugd speelde bij Willem II - nog niet. In Tilburg was zijn uitzicht op een doorbaak dusdanig klein geworden, waarop hij in februari van dit kalenderjaar besloot te vertrekken. In de tussentijd werd hij nog een keer uitgeleend aan KVC Westerlo. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen