Koeman hoopt voor Nederlands voetbal op finale Ajax - Liverpool

1 mei 2019, 12:36

Ronald Koeman hoopt op een Champions League-finale tussen Ajax en Liverpool. Ook al brengt dat de voorbereiding van Oranje op de Nations League in de war. "Voor het Nederlands voetbal zou het heel goed zijn als we zes, zeven spelers in de Champions League-finale hebben", aldus de bondscoach.

"Die bewuste internationals komen dan inderdaad later binnen dan gepland. Maar daar is dan ook iets heel moois voor teruggekomen", zegt Koeman tegen De Telegraaf. "Spelers worden ook beter door dit soort finales op dat soort podia te spelen. Dat geldt voor de spelers van Ajax, maar ook voor Virgil (van Dijk, red.) en Gini (Wijnaldum, red.). Voor hen was de ervaring vorig jaar negatief. Het zou geweldig zijn als ze de finale weer halen."

Met misschien wel een finaleplaats voor Ajax en Oranje in de finaleronde van de Nations League, zit het Nederlandse voetbal in een glorietijd. "Misschien is het nooit een crisis geweest of misschien is-ie nog niet definitief naar de achtergrond. Het is lastig te zeggen. Het verandert zo snel. Maar er zit wel ontzettend veel muziek in, zoals het op dit moment gaat. Je moet er alles aan doen om dat vast te houden. Je ziet wel dat het golfbewegingen zijn. Net zo goed als het nu omhoog loopt, zal het vanzelf wel weer eens naar beneden gaan. Dat is het hele leven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen