De Jong snapt middenveld-rol: "Maar sta liefst in de spits"

2 mei 2019, 08:10

Luuk de Jong fungeert de laatste wedstrijden als aanvallende middenvelder bij PSV, maar blijft liever in de punt van de aanval staan. Hoewel de captain erkent dat de wisseling vooralsnog goed uitpakt, staat hij liever op zijn vaste oude plaats. "Het liefst sta ik in de spits, wil ik de ballen van de flanken hebben of na een goede combinatie als eindstation."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. Toch kan hij zich wel schikken in een rol achter Donyell Malen. "Dan kan ik in het strafschopgebied komen als Malen bijvoorbeeld de ruimtes opentrekt. Dat ik ook wat meer meeverdedig tot ons eigen strafschopgebied is inherent aan die positie", weet De Jong, die ook een grotere rol speelt in het drukzetten van de Eindhovenaren.

"Ik ben wel iemand die de juiste drukmomenten herkent en daarin het team kan sturen. Dat dit goed loopt, merk je omdat we de bal sneller terug hebben." Ook merkt De Jong dat het spel iets vaster en meer variabel is geworden nu hij als aanvallender middenvelder speelt. "Ik ben nog steeds vrij om naar voren te bewegen en als ik dat doe, dan zakt Malen of Bergwijn wel uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen