Ballon d'Or-winnares Hegerberg ook niet in WK-groep Noorwegen

2 mei 2019, 14:15

Ada Hegerberg maakt definitief geen deel uit van de WK-selectie van de vrouwen van Noorwegen. De 23-jarige speelster won afgelopen jaar de Gouden Bal voor dames, maar voelt zich in eigen land nog altijd niet gewaardeerd. Daarom besloot ze om sinds het EK in 2017 niet meer uit te komen voor de nationale ploeg en dat statement blijft onveranderd.

?Dus heeft bondscoach Martin Sjögren haar niet opgeroepen voor het WK in Frankrijk. Hegerberg, die afgelopen jaar als eerste vrouw ooit Ballon d'Or won - speelde haar laatste interlands in Nederland tijdens het EK. Sindsdien niet meer, omdat ze vindt dat er een gebrek is aan respect voor de speelsters van Noorwegen. "Als coach moet ik me richten op de spelers die wel deel willen uitmaken van het team", aldus Sjögren, die nog wel geprobeerd heeft om het conflict op te lossen. Dat is de keuzeheer dus niet gelukt.

Noorwegen zit tijdens het WK in Frankrijk in de poule bij het gastland, Zuid-Korea en Nigeria. Andrine Hegerberg, de zus van Ada, is eveneens niet opgeroepen.

?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen