Ødegaard Speler van Maand, Malacia wint talentenprijs

2 mei 2019, 19:13

Zijn goede prestaties in de maand april hebben ervoor gezorgd dat Martin Ødegaard is uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. Uit de statistieken kwam naar voren dat de Noor van Vitesse de beste Eredivisie-speler was. Tyrell Malacia gaat er vandoor met de talentenprijs.

Ødegaard was in april goed voor één goal en drie assists. Hij creëerde van alle spelers de meeste kansen (18) en voltooide de meeste dribbels (28). Dat blijkt uit cijfers van Opta. Ødegaard kreeg donderdag de prijs overhandigd. "Er zijn veel goede spelers in de Eredivisie. Dat ik uitgeroepen wordt tot Speler van de Maand betekent veel voor mij. Ik ben er echt trots op", reageerde hij bij FOX Sports.

De prijs van Talent van de Maand is een prooi geworden voor Tyrell Malacia. De negentienjarige linksback boekte met Feyenoord vijf zeges in april en tekende voor twee goals. Hij had daar slechts drie pogingen voor nodig. Daarnaast viel hij op met zijn tackles. De verdediger is dit seizoen goed voor 38 geslaagde tackles, wat een succespercentage betekent van 79 procent. Dat is het hoogste percentage van de Feyenoord-spelersgroep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen