Heerenveen Vrouwen blijft hopen op redding eerste team

3 mei 2019, 08:22   Bijgewerkt: 3 mei 2019, 08:44

De Heerenveen Vrouwen zijn wellicht volgend seizoen toch nog actief in de Eredivisie. Hoewel de club een week geleden bekend maakte dat het volgend seizoen net als Achilles '29 de boel financieel niet overeind kan houden, zijn de gemeenteraadsfracties toch nog hoopvol over een redding. Daarvoor wordt er vooral gekeken naar de BVO SC Heerenveen.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Hoewel de gemeentes positief zijn over een redding, hoeven ze vanuit de overheid weinig financiële steun te verwachten. Dat reddingsplan zou vooral vanuit de BVO moeten komen, lieten de gemeentes tijdens een speciaal georganiseerde bijeenkomst weten.

Ook voerde de gemeente gesprekken met de voetbalclub Heerenveen en op basis daarvan is hun hoop gebaseerd. Hoe ze dat precies voor zich zien, is onduidelijk. Zeker is dat er een flinke hoeveelheid geld nodig is om de vrouwen ook volgend seizoen nog op het hoogste niveau te laten spelen. Algemeen directeur Cees Roozemond gaf eerder al te kennen meer dan te willen meedenken.

Lees ook: 'Heerenveen Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen