Oud-Ajacied Frits Soetekouw (80) overleden

3 mei 2019, 13:47

Oud-Ajacied Frits Soetekouw is vrijdag op tachtigjarige leeftijd overleden. Dat heeft Ajax via de officiële kanalen bekendgemaakt. De voormalige verdediger werd in Amsterdam twee keer kampioen.

Soetekouw arriveerde in de zomer van 1964 bij Ajax. Onder coach Rinus Michels pakte hij in 1966 en 1967 twee keer op rij de landstitel. De verdediger keek vol bewondering naar De Generaal, zo zei hij onder meer in een interview met de website van de Amsterdamse club. "Michels was een geweldenaar. Grandioos. Echt waar. Zoals hij het zag en wedstrijden kon analyseren. Dat sprak boekdelen. Vanaf Michels' start ging het eigenlijk crescendo met Ajax."

Naast twee landstitels kende Soetekouw ook internationale hoogtepunten bij Ajax, zoals de 5-1 zege op Liverpool in de tweede ronde van de Europa Cup I in december 1966. Soetekouw was aanvoerder in dat duel, dat later de 'mistwedstrijd' is gaan heten vanwege de weeromstandigheden destijds. Voor zijn tijd bij Ajax speelde de geboren Amsterdammer voor De Volewijckers en Heracles en na 86 wedstrijden en twee goals in Amsterdamse dienst kwam hij nog uit voor PSV en DWS.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen