Cruciaal duel Bosz' Leverkusen: "We moeten topprestatie leveren"

3 mei 2019, 16:53

Bayer Leverkusen is met nog drie speelrondes te gaan nog altijd in de race om een Champions League-ticket. Om een kans te maken op een notering in de topvier, moet de Duitse ploeg van trainer Peter Bosz winnen van directe concurrent Eintracht Frankfurt. De Nederlandse trainer bereidt zijn team voor alsof zondag de Champions League-finale op het programma staat.

Wint Leverkusen zondag van Eintracht Frankfurt, dan komt het in punten gelijk met de nummer vier van de Bundesliga. De club uit Frankfurt heeft echter wel een veel beter doelsaldo dan Die Werkself. Ook Borussia Mönchengladbach, dat vijfde staat en evenveel punten heeft als Leverkusen, heeft een iets beter doelsaldo. "Ook als we zondag winnen, hebben we nog niks bereikt", blijft Bosz vrijdag realistisch op de persconferentie.

Na het duel met Eintracht Frankfurt neemt Leverkusen het nog op tegen Schalke 04 (thuis) en Hertha BSC (uit). "Het heeft geen nut om te ver vooruit te kijken. Eerst moeten we zien te winnen van Eintracht Frankfurt. We moeten een topprestatie leveren", aldus Bosz, die niet weet of het een voordeel is dat de komende tegenstander donderdag nog in de halve finale van de Europa League een wedstrijd speelde tegen Chelsea (1-1). "Zo'n wedstrijd maakt je niet per se moe, het kan juist energie geven. Het overkomt je als speler immers niet vaak dat je in de halve finale van een Europees toernooi staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen