Wijnaldum heeft na duel als spits veel meer respect voor Firmino

3 mei 2019, 18:31

Georginio Wijnaldum bekleedde woensdag tegen FC Barcelona niet zijn gebruikelijke positie op het middenveld, maar werd door trainer Jürgen Klopp als spits gebruikt. De Oranje-international stond voorin omdat Roberto Firmino niet fit genoeg was om te starten. Nu hij een keer als aanvaller heeft gespeeld, heeft Wijnaldum nog veel meer respect voor zijn Braziliaanse collega.

Samen met Mohamed Salah en Sadio Mané vormde Wijnaldum de Liverpool-aanval in Barcelona. "Ik had al veel respect voor de manier waarop Firmino als spits speelt, maar dat respect is alleen maar toegenomen nu ik een keer op zijn plek heb gespeeld", zegt Wijnaldum tegen Sky Sports. "Gezien onze speelstijl is het lastig de nummer 9 van Liverpool te zijn. Na de wedstrijd heb ik hem verteld hoeveel respect ik voor hem heb, want het is zwaar om als spits te spelen."

Wijnaldum speelde in Camp Nou niet zijn beste wedstrijd en werd tien minuten voor tijd gewisseld. Liverpool keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak nadat de Oranje-international het veld had verlaten, scoorde Lionel Messi de 3-0. Liverpool lijkt door de nederlaag naast een ticket voor de Champions League-finale te grijpen. "We zijn er kapot van", erkent Wijnaldum. "Met een beetje geluk hadden we een paar doelpunten gemaakt en het ons gemakkelijker gemaakt voor de return."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen