Promes moet met Sevilla vrezen voor CL-ticket

3 mei 2019, 23:06

Sevilla heeft zichzelf vrijdagavond een heel slechte dienst bewezen door voor eigen publiek met 0-3 te verliezen van Leganes. De club van Quincy Promes dreigt door de nederlaag een ticket voor de Champions League mis te lopen. Stuntploeg Getafe kan Sevilla zondag op drie punten zetten.

Na de nederlaag tegen Girona (1-0) ging het vrijdag tegen Leganes weer mis voor Sevilla, dat het thuisduel met Promes in de basis begon. De Oranje-international moest een zwakke eerst helft van de thuisploeg bekopen met een vroege wisselbeurt: de vleugelaanvaller keerde na de theepauze niet terug op het veld. Sevilla keek door doelpunten van Youssef En-Nesyri en Martin Braithwaite toen al tegen een 0-2 achterstand aan.

Sevilla zette in de tweede helft alles op alles, maar het mocht niet baten voor de ploeg van trainer Joaquín Capparós. Vlak voor tijd maakte Óscar het nog erger voor de thuisclub door de 0-3 te maken. Door de nederlaag moet Sevilla hopen op een misstap van Getafe, dat zondag tegen Girona speelt. In de laatste twee speelrondes speelt Sevilla nog de zware uitwedstrijd tegen Atlético Madrid en het thuisduel met Athletic Bilbao.